ירידה חזקה בשמיעה באוזן שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה חזקה בשמיעה באוזן שמאל
    דני
    28/07/2013

שלום,
    לאחר ביצוע בדיקות שמיעה ואבחנה בירידה בשמיעה נשלחתי לביצוע mri שם אובחנה דלקת במסטואיד בצד שמאל.
    אני אמור לטוס השבוע לחו"ל. הרופא שלי נתן לי כדורי סינופד שלא עזרו ואמר שאני יכול לטוס בשקט, מקסימום אם יהיו כאבים לקחת אוטדין. רופא אחר אליו הלכתי נתן טיפול אנטיביוטי של ציפרודקס ו"קלארינז רפטאבס" אותו אני לוקח מיום חמישי ובינתיים ללא שינוי. הוא מבחינתו אסר עלי לטוס.
    שמעתי דעות שונות של אנשים שאינם רופאים שאסור לטוס ושזה יכול להחמיר עד כדי איבוד הכרה בטיסה.
    שאלתי היא האם אומנם כול כך מסוכן לטוס (מדובר בחופש משפחתי שתוכנן מזמן) או שאפשר ואם יהיו כאבים ניתן לקחת משככי כאב? האם יכולה להיות החמרה מאוד רצינית שאצטרך התערבות רפואית דחופה?
    לתשובתכם המהירה אודה. אני טס ביום חמישי הקרוב ה- 1/8
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה חזקה בשמיעה באוזן שמאל - תגובה

ד''ר רועי הוד
    29/07/2013

לא ברור לי, אם הירידה בשמיעה פתאומית בשל נזק לאוזן אתה צריך לקבל טיפול בסטרואידים במינון גבוה למשך מספר ימים, לפעמים אפילו הזרקות לאוזן. האם זאת הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חזקה בשמיעה באוזן שמאל

דני
    29/07/2013

שלום ד"ר הוד,
    אתה צודק...יש עוד אבחנה אותה לא הזכרתי מכיוון ששם הסיפור אחר לגמרי.
    ב mri אובחנה נוירומה אקוסטית בגודל 2.5 מ"מ. בנוסף אובחנה דלקת במסטואיד שמאל. כול זה מלווה בטינטון מרגיז באוזן. אני כאמור מבריא מדלקת ריאות עם הרבה ליחה.
    בקשר לנוירומה אני מופנה להמשך בירור וטיפול אפשרי בתל השומר אצל פרופ' שפיגלמן. כאמור זה נושא רציני ואיני מזלזל בו לשניה אחת אולם אינו אמור להשפיע על הטיסה בטווח המיידי. הוסברו לי כול המשמעויות על ידי 2 רופאים.
    מה שמטריד אותי ואף מפחיד כרגע זה הדלקת. אני לוקח טיפול אנטיביוטי אולם בשלב זה ללא שינוי ניכר. האם אפשרי לקחת סיכון ולטוס או שזה ממש לא מומלץ מבחינתך??
    אודה מאוד להתייחסותך בעיקר לגבי הטיסה. אשמח כמובן לשמוע גם על המלצתך לגבי תל השומר וטיפול המשך לאחר חזרתי לארץ.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חזקה בשמיעה באוזן שמאל - תגובה

ד''ר רועי הוד
    01/08/2013

עם דלקת חריפה באוזן הנגדית יש סיכון קטן לנזק בזמן נחיתה/המראה או כל שינוי לחץ, דבר שיכול גם לדרדר שמיעה באוזן בריאה, לכן יש להזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו