אף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אף
    ש
    02/08/2013

היי

בן 76, סובל כמה חודשים מתחושה של אף סתום, וחוסר יכולת הלריח.
    הוא לקח עצמאית טיפות אף ולדעתי השתמש בהם באופן תכוף, כמעט כל יום במשך כמה שבועות.
    בימיםה אחרונים האף "נסתם" לחלוטין, ונשמע רעש של "חצוצרV" כשהוא מנסה לשאוף.

ביקרנו אצל רופא א.א. גרון, שבדק רק דרך פנס את הנחיר, ללא החדרה של מכשיר או משהו ואמר לאחר שאמרתי לו שבן משפחתי משתמש בטבק להרחה שזו אלרגיה מטבק להרחה ושצריך להפסיק.
    הטיפול - תרסיס טיפות אף פעמים ביום למשך חודש.

שאלותיי:
    1. לא ייתכן שהבעיה היא שימשו מוגזם בטיפות האף במשך כמה חודשים שגרם ליובש ושעכשיו דווקא צריך להפסיק טיפות ולא להמשיך כפי שאנחנו עושים?
    2. איך יודעים שזו אלרגיה לטבק? אולי למשהו אחר? קשה לו להפסיק ולא שזו הבעיה אני רק חוששת שהוא ינטול עכשיו תרסיס במשך חודש ושזה עלול להחמיר את הבעיה.
    3. התרסיס לא מקל בכלל, הוא מרגיש חנוק לגמרי. האם אדים ממים חמים אמורים לעזור?
    3. שאלה אחרונה חביבה - הוא סובל מיתר לחץ דם, עבר אירוע מוחי לפני שנה וחצי, בעל ערמונית מוגדלת ויש לו הסתיידות עורקים. קראתי בהתוויות גם של הטיפות שנטל כבר כמה חודשים וגם של התרסיס שניתן לו היום שלכל הבעיות שהוא סובל מהן רשומות אזהרות צריך להתייעץ עם הרופא לפני נטילת הטיפות ושחלקן לא מומלצות. האם זה מסוכן לו?
    תודה גדולה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אף

הוספת תגובה

• הנה שמות הטיפות

ש
    02/08/2013

מה שרשם לו הרופא לחודש: Flixotide Diskus - פליקסוטייד דיסקוס
    הטיפות שלקח מס' שבועות/חודשים - Alrin – אלרין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה שמות הטיפות - תגובה

ד''ר רועי הוד
    06/08/2013

קשה לי לענות ללא בדיקה. הסיבות לתלונות יכולות להיות רבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה, אז שאלה כללית

ש
    15/08/2013

האם התרסיס שניתן לו פליקסוטייד דיסקוס אמור להקל מיידית או רק אחרי חודש כי אין הקלה.
    הואם התרסיס עלול לגרום לעליה בלחץ הדם או האטרווין? כרגע ממשיך לקחת את שניהם כי התרסיס לא מקל על הגודש.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה, אז שאלה כללית - תגובה

ד''ר רועי הוד
    19/08/2013

פליקסונייז אמור להשפיע תוך מספר ימים, אם לא, אולי הסיבה היא שונה או שצריך טיפול אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו