Rt Vocal Cord Paralysis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Rt Vocal Cord Paralysis
    שלומי
    27/03/2008

שלום רב,
    מזה כשלושה שבועות אני צרוד מאוד. אציין שאיני מעשן ואיני נוטה להפעיל את קולי בצורה קיצונית. לאחר ביקור אצל רופא מומחה, אובחן שיתוק מיתר קול ימני בעמדה פראמדיאנית.
    על מנת לנסות ולברר את הסיבה למצב זה, הרופא המומחה שלח אותי לצילום CT של בסיס הגולגולת והצוואר.
    כאשר הגעתי עם ההמלצה לרופאת המשפחה שלי, היא המליצה לעשות בנוסף גם צילומי מוח וחזה.
    אשמח לקבל תשובות למספר שאלות:
    1. האם ישנה הצדקה לביצוע הדמיות גם של המוח ושל בית החזה? אני מבין שנדרש לעקוב אחר עצב הואגוס, אולם האם לחיצה עליו באזור בית החזה מסוגלת להשפיעה "אחורה" על מיתר הקול הימני?
    2. האם ניתן לבצע במקום ה- CT הדמיית MRI? האם ה- MRI מסוגל לספק את התוצאות הנדרשות עבור הדיאגנוזה הדרושה? אני שואל מתוך שיקולי קרינת ה-CT.

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Rt Vocal Cord Paralysis

הוספת תגובה

• בירור

ד''ר אביגיל ארד
    28/03/2008

הבירור למיתר קול ימני לא כולל לרב את החזה היות ובניגוד לשמאלי היורד מבסיס הגולגולת לחזה ומשם עולה חזרה לצואר, הימני יורד מבסיס הגולגולת ישר לצואר. הצילום צריך לכלול גם את בסיס הגולגולת. מקובל לעשות צילום CT עם חומר ניגוד כבירור. יש המוסיפים אולטרסאונד של אזור בלוטת התריס שלעיתים רגיש יותר לבעיות בבלוטה עצמה מאשר CT.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו