מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברונכיט וטינטוןאבי04/11/2013
שלום,
לפני יותר משבועיים התחלתי להרגיש כאבי ראש ותשישות שמלווים בהצטננות קלה וחום שנע סביב 37.2 ולא יורד. כל יום שעבר החום עלה, למרות שלקחתי דקסמול החום היה יורד לכמה שעות ועולה שוב לאחר מכן, עד שהחום עלה למשך יומיים ל-39 מעלות ומאז החום ירד בהדרגה עד שהתייצב בערך על טמפרטורה תקינה. במקביל לירידה של החום התחלתי להרגיש רשרושים בחזה כשאני נושם עמוק. ביומיים הראשונים זה קרה רק כשהתעוררתי ועבר אחרי שהשתעלתי פעם אחת וכל יום שעבר הרשרושים נשארו ונהיו תכופים יותר וגם התחיל שיעול, לפעמים עם ליחה. בחמישי שעבר הייתי אצל רופא, הוא בדק את הריאות ואמר שהוא שומע ברונכיט ונתן לי אנטיביוטיקה אותה אני לוקח פעמיים ביום מאז. יש קצת שיפור במצב הרשרושים אבל ביום שבת התחלתי להרגיש לחץ באוזן שמאל בעיקר (קצת באוזן ימין גם) וטינטון באוזן שמאל שעדיין לא עבר. הייתי אצל רופאה אתמול והיא אמרה שהלחץ באוזן נגרם כי אני מקנח את האף חזק מדי (היא שמעה אותי מקנח כשהייתי מחוץ לחדר לשלה). היום התחלתי להרגיש קצת מסוחרר וכן כבדות בכל פעם שאני מזיז את הראש.
השאלות שלי הן-
מה אני יכול לעשות בקשר לטינטון והלחץ באוזניים? אני מקנח את האף ממש חלש מאז שהייתי אצלה ואין כל שיפור. גם שמתי לב שאם אני נוגע אם אצבע באוזן שמאל אני כמעט לא שומע את זה, בניגוד לאוזן ימין. האם זה יכול להסתבך? זה אמור לעבור לבד? מה אני יכול לעשות במצב כזה?
אני חייל בקבע בן 24 והמרפאות בצבא מצדיקות את המוניטין הרע שלהן..
מצטער על ההודעה הארוכה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
אבי04/11/2013שכחתי לציין שבדיקות דם שעשיתי היו תקינות ובדיקה למחלת הנשיקה היתה שלילית וכן תרבית גרון היתה תקינה.
בנוסף, הרופאה שלי המליצה על צילום רנטגן חזה אך אני קצת חושש ממנו כי אבא שלי נפטר מסרטן ריאות כשהיה בערך בן 50 (הוא לא עישן) וגם יש לי גוש קטן (3 מ"מ) באמה של יד ימין שאחרי אולטראסאונד, אורתופד אמר שכנראה זה שפיר ואולי זה פיברומה, אבל שזה קטן מדי מכדי שהוא יוכל לאבחן בודאות...
כל הדברים האלה ממש גורמים לי להילחץ מהקרינה של הרנטגן אפילו שהיא קטנה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף - תגובה
ד''ר רועי הוד06/11/2013קשה לי לענות על שאלתך ללא בדיקה גם כי נתת המון אינפורמציה שאני לא בטוח כמה רלוונטית. במצב של טנטון יש לבדוק את החולה בדיקת א.א.ג מלאה, לשלוח לבדיקת שמיעה ועוד בדיקה שנקראית ABR ולפי התשובות להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אבי09/11/2013תודה על תגובתך. גם אני לא יודע מה רלוונטי, רשמתי את כל מה שקרה בזמן הזה.
ביום רביעי האחרון הייתי אצל רופא אא"ג בקשר ללחץ באוזניים והטינטון, והממצאים שלו היו (אחרי בדיקת שמיעה בלבד, ללא ABR):
תופית גדושה ואטומה משמאל. תופית תקינה מימין. בדיקת שמיעה: מימין תקין, משמאל- לקוי הולכתי עם פער אויר עצם בן 10-20 די בי. טימפנו: מימין TYPE A משמאל TYPE C.
הוא אמר שזה נובע מההצטננות ונתן לי סינופד. בינתים אין כל שינוי.
יום אחרי שסיימתי לקחת את האנטיביוטיקה לברונכיט (יום חמישי) הפסקתי להרגיש רשרושים בזמן הנשימה אבל גם שמתי לב להופעת כתמים לבנים על השקדים, אני לא חושב שהם היו עד עכשיו.
ביום רביעי עשיתי גם צילום חזה שהרופאה שלי בבסיס אמרה לי בטלפון שהיה תקין (ואז ניתקה לי את השיחה..).
התחלתי להשתעל יותר וגם הופיע סוג של כאב במרפק ביד שמאל..
אני לא יודע מה לעשות כי אני רואה שכבר כמעט חודש המצב ללא שיפור ורק מופיעות עוד בעיות.. אני יכול ללכת לרופא פרטי? מה ההשלכות של זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד''ר רועי הוד10/11/2013הייתי פונה לרופא הצבאי שיתרשם, ככה"נ מחלה ויראלית שבאה לידי ביטוי במספר תלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
אבי10/11/2013הייתי היום אצל הרופאה הצבאית והיא אמרה שהריאות והאוזניים נקיות ושהיא לא רואה כתמים לבנים על השקדים (למרות שאני כן רואה..) ושאני אמשיך את הטיפול בהצטננות עם סינופד.
אני כנראה אלך שוב לבדיקת שמיעה בהמשך השבוע במידה ולא יהיה שיפור באוזן. הטינטון, הלחץ וגם התחלתי לשמוע עיוותים בקול באוזן שמאל וזה מציק לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?