אדנומה פלאומורפית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדנומה פלאומורפית?
    שושי
    31/03/2008

שלום רב
    אני בת 31 אמא לשני ילדים בעית פרולקטין גבוה מטופלת בקובטרים
    עברתי בירור תהודה מגנטית אבל נמצא משהו לא קשור לנושא הנבדק
    מודגם תהליך האדרתי בפרוטיד הימיני אשר הודגם אך גדל ביחס לבדיקה קודמת מה
    13/2 (נמדד 1.76 x1.25 x
    לסיכום תהליך בפרוטיד הימיני שגדל ביחס לבדיקה מ 2003 יתכן אדנומה פלאומופית אמשך בירור א.א.ג

מה אומר הממצא הזה?
    האם זה מחשב גדול באמת?
    האם צריך להוציא ת הגוש?
    קראתי שהניתוח מסוכן כי יש שם הרבה עצבים?
    בבקשה עזור לי מה צריך לעשות,
    תודה רבה
    בילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אדנומה פלאומורפית?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    31/03/2008

אדנומה פלאומורפית היא גידול שפיר של בלוטת הרוק. אמנם הוא שפיר אולם יש להסירו כי הוא נוטה לגדול ולהתפשט וככל שגדול יותר יש יותר קושי לנתחו. מצד שני - עוד לא הוכח כי זו אדנומה פלאומורפית. עליך לעבור ניקור של הקשר, עדיף בהנחית אולטרסאונד, כדי לדעת אם בזה מדובר באמת. נכון שזה אזור לא סימפתי לניתוח בגלל עצב הפנים שעובר שם, אבל על ידי כירורג מנוסה, ואם הגידול לא גדול במיוחד, הסיכוי לתוצאה טובה הוא גבוה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר תוה על תשובתך שאלה נוספת?

שושי
    01/04/2008

שלום שוב

שאת רושמת לי שזה ניתוח לא סימפטי למה הכוונה אני נורא מפחדת יש סכנה רבה לחיים?
    רשמתי לך את גודל הגוש האם זה גדול ? ויהיה קושי להוציאו?
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    01/04/2008

הגוש בינוני ולא אמור להוות בעיה מבחינת גדלו. כשאמרתי ניתוח לא סימפתי התכוונתי בדיוק למה שאת אמרת, שזה ניתוח בפנים, ועצב הפנים עובר שם. לא נשקפת סכנה לחיים בניתוח זה. לא, לא מבחינה זו. שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו