פוליפ על מיתרי הקול וצרידות קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ על מיתרי הקול וצרידות קשה
    אמיר
    06/01/2014

סובל מזה כ 10 שנים מפוליפ קטן על מיתרי הקול
    שנבדק ונמצא תקין וגדל וקטן....
    בד"כ מטופל בכדורי נקסיום נגד צרבת ולחה שמאוד עוזר
    כל מס שנים מקבל צרידות קשה בד"כ בגלל דלקת גרון שגורמת לגרוי רב שיעול וכנראה הגדלת הפוליפ שמקשה על הדיבור לחלוטין-כמעט ללא יכולת תפקוד בנושא דיבור

הרופא אף אוזן גרון נתן לי בטיפולים קודמים את הכדור
    דקסמטזון 2 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע
    אני יודע שזה סטרואידים בד"כ זה עוזר
    האם יש בעיה לקחת כדור זה כל מס שנים
    האם זה פתרון יעיל
    אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פוליפ על מיתרי הקול - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    15/01/2014

אין בעיה ליטול את הכדור אם מדובר בתדירות רחוקה. אולם אם אכן קיים ממצא על המיתר בסופו של דבר הוא צריך להיות מוצא משם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלות על מיצרי הקול

דביר
    30/04/2014

שלום ד״ר, אני מעוניין לדעת האם יבלות על מיתרי הקול עלולות להתפתח לאחר תקופה קצרה של כמה חודשים. אני עבדתי במכירות טלפוניות כחצי שנה כאשר בחודש האחרון המשמרות הפכו מ6 שעות ביום ל9 שעות, בסוף החודש הזה הייתה לי צרידות רצינית ביותר וכמעט לא יכולתי לדבר, פניתי לרופא א.א.ג והוא איבחן יבלות על המיתרים. בביטוח לאומי טוענים שהעבודה היא לא הגורם ליבלות על אף שמעולם לא הייתה לי צרידות כזאת שאפילו היום, שנה וחצי לאחר מכן, עדיין קיימת. האם כן יש סבירות שיבלות ייתפתחו לאחר כמה חודשים? ואם לא, איך ניתן להסביר שלפתע הן התפתחו אצלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו