טיסה לאחר אבחנת צורך בניתוח FESS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיסה לאחר אבחנת צורך בניתוח FESS
    ט ל
    29/01/2014

שלום, לאחר מספר חודשים שאני סובלת מגודש רב בסינוסים כולל סינוסיטיס נשלחתי ל CT . על סמך התוצאות נאמר לי שאני צריכה לעבור ניתוח FESS לשטיפת הסינוסים שלי. הבעיה היא רק בצד ימין, להלן האבחנה:
    מלאות ואובליטרציה של סינוס מקסילרי ימין והיחידה האוסטאו-מיאטלית מימין. התוכן הממלא את הסינוס מתמשך אל הטורבינה האמצעית והחללים הנזאליים מימין עם אקספנסיה של החללים בתוך הטורבינה האמצעית. מלאות בתאים אתמואידליים אמצעיים מימין. סינוס פרונטלי מאוורר היטב. על כל היתר - רשום שהאיוורור תקין.

אני אמורה לנסוע לחו"ל עוד שבוע, נסיעה ארוכה המשלבת 4 טיסות. השאלה שלי היא האם יש סיכון בטיסה בגלל לחצים? האם יש דרכים להקל על כאב פוטנציאלי? מעבר לכאב, האם יש סיכון בהחרפה במצב הסינוסים בגלל הטיסות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיסה לאחר אבחנת צורך בניתוח FESS - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    29/01/2014

לפי ההדמיה אכן כדאי לעבור ניתוח FESS
    בעת טיסה יתכן ויהיה כאבים בפנים בצד הנגוע. ניתן להשתמש בתרסיסי אף כגון אוטריווין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו