מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש נמוש בזנב הפרוטיס.רפי04/04/2008
לאחר שיחות עם מיטב המומחים נאמרו הדברים שונים.
על ידי
פרופסור בכיר נאמרה אבחנה אחת ובכירים נוספים הערכה אחרת כאמור אין מחשבה זהה שיכולה להצביע על אחדות דעים.
להלן האבחנה לפי FNA.
1 MOBERATE CELLULARITY ASPIRATE COMPOSED OF MIXED.MATURE LYMPHOID CELLS.
2 MANY ISOLATED AND GROUPS OF LARGE EPITHELIAL CELLS.
3 CYTLOGICAL FE ATURES SUGGESTIVE OF EPITHELIAL TUMOR WITH LARGE CELLS OF LOW NUCLEAR GRADE
4 FEW BENIGN ACINIC CELLS SALIVARY GLAND ARE SEEN. בעקרון לפי עידכונים והסברים שקיבלתי ניתן להסיק רק דבר אחד שיתכן שאותה אבחנה מדברת על גוש שאינו אלים במיוחד .גם על ביצוע הניתוח נאמרו הסברים לגבי אופן הביצוע. בכיר אחד דיבר על להוציא את הגוש בלבד ולישלוח לפתולוג ולפי התוצאה להחליט על המשך טיפול.
לעומת זאת בכיר נוסף דיבר על ניתוח שמתחיל מהאוזן ונימשך עד לגוש על ליבדוק את כל האזור . אני לא מבין כלום אחרי כל ההסברים.אני רק בטוח שאני עומד ליקרוס המתח הפחד וחוסר הודאות פשוט קשים מינשוא.אני מצטער אין לי ברירה ולהמשיך ליבדוק שלחתי בעבר את הרקע
שלום ביתי בת 19 בריאה בדרך כלל.
מזה נמספר חודשים גוש מתחת לזוית הלסת מימין.בחודשים האחרונים הגדלת הגוש.
בבדיקה-מצב כללי טוב.
באזור מתחת לזוית הלסת מימין נמוש גוש בקוטר כ2 ס"מ ללא רגישות ללא פלוקטואציה ללא אודם מקומי.
פה ולוע -הגדלת שקדים ללא אודם. ללא תפליט. ללא pnd.
ct צוואר-גוש באזור זנב הפרוטיס מימין.
בוצע fna
ביקורת במרפאה אאג בעוד כשבועים.
בבקשה תגובה ומהר ככל האפשר. תודה רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש נמוש
רפי06/04/2008
לאחר שיחות עם מיטב המומחים נאמרו הדברים שונים.
על ידי
פרופסור בכיר נאמרה אבחנה אחת ובכירים נוספים הערכה אחרת כאמור אין מחשבה זהה שיכולה להצביע על אחדות דעים.
להלן האבחנה לפי FNA.
1 MOBERATE CELLULARITY ASPIRATE COMPOSED OF MIXED.MATURE LYMPHOID CELLS.
2 MANY ISOLATED AND GROUPS OF LARGE EPITHELIAL CELLS.
3 CYTLOGICAL FE ATURES SUGGESTIVE OF EPITHELIAL TUMOR WITH LARGE CELLS OF LOW NUCLEAR GRADE
4 FEW BENIGN ACINIC CELLS SALIVARY GLAND ARE SEEN. בעקרון לפי עידכונים והסברים שקיבלתי ניתן להסיק רק דבר אחד שיתכן שאותה אבחנה מדברת על גוש שאינו אלים במיוחד .גם על ביצוע הניתוח נאמרו הסברים לגבי אופן הביצוע. בכיר אחד דיבר על להוציא את הגוש בלבד ולישלוח לפתולוג ולפי התוצאה להחליט על המשך טיפול.
לעומת זאת בכיר נוסף דיבר על ניתוח שמתחיל מהאוזן ונימשך עד לגוש על ליבדוק את כל האזור . אני לא מבין כלום אחרי כל ההסברים.אני רק בטוח שאני עומד ליקרוס המתח הפחד וחוסר הודאות פשוט קשים מינשוא.אני מצטער אין לי ברירה ולהמשיך ליבדוק שלחתי בעבר את הרקע
שלום ביתי בת 19 בריאה בדרך כלל.
מזה נמספר חודשים גוש מתחת לזוית הלסת מימין.בחודשים האחרונים הגדלת הגוש.
בבדיקה-מצב כללי טוב.
באזור מתחת לזוית הלסת מימין נמוש גוש בקוטר כ2 ס"מ ללא רגישות ללא פלוקטואציה ללא אודם מקומי.
פה ולוע -הגדלת שקדים ללא אודם. ללא תפליט. ללא pnd.
ct צוואר-גוש באזור זנב הפרוטיס מימין.
בוצע fna
ביקורת במרפאה אאג בעוד כשבועים.
בבקשה תגובה ומהר ככל האפשר. תודה רפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן11/04/2008קודם כל סליחה על העיכוב במתן התשובה.
תראה קיים גוש בפרוטיס שב FNA קיים חשד גבוה על כך שהינו ממאיר.
מה שצריך לעשות הינו ניתוח שבו תוצא בלוטת הפרוטיס עם הגוש בתוכה. רק לאחר ההוצאה הסופית הבלוטה תשלח לבדיקה מקיפה ואז נוכל לדעת מה קיים שם. עד אז הכול ספקולציות אבל על דבר אחד אין עוררין. על כך שצריך להוצע הביסודיות את כל הבלוטה ולכן לדעתי אין כאן מקום להתלבטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?