מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על התנגשות בין בעיות והטיפולים שלהםרוני20/12/2015
ד"ר שלום רב!
בת 49, בעלת לא מעט בעיות רפואיות. בתחילת שנות ה-90 עברתי ניתוח לתיקון מחיצה באף ולגירוד הריריות, זה לפחות מה שידעתי. בשנים האחרונות יש לי בעיית צרידות קשה מאוד, אך לא רק צרידות אלא גם חנק שקורה בזמן דיבור וגם בזמן אוכל ולפעמים אפילו שתייה. לאחרונה עברתי בדיקת סיב אופטי ולאחריה אמר לי הרופא שאין ממצאים על המיתרים אבל שיש כמה בעיות:
1) בניתוח ההוא הסירו לי את הקונכיות מצד ימין.
2) מחיצת האף עדיין בסטייה מהצד האחורי.
3) אין סגירה מלאה של המיתרים בזמן דיבור.
כמו כן, סובלת מיובש קשה במיוחד, ובעקבות כך שותה המון.
אציין שבעברי למדתי פיתוח קול, ואז (גם בתחילת שנות ה-90), כנראה ממאמץ יתר, הגעתי לצרידות והיתה לי בעיה כלשהי במיתרים שכללה גם כאבים מאוד מאוד חדים ומאוד מאוד עמוקים.
בנוסף, אני סובלת מבעיה גנטית נדירה שהתגלתה לי רק לפני מספר שנים, שיכולה להשפיע על מערכות הגוף השונות (חסר של מקטע גנטי), ואני אכן סובלת מבעיות בריאותיות שונות. ביניהן: יש לי רעד בשרירים, ולאחרונה אמר לי רופא עיניים שיש לי רעד בעיניים. בינתיים, ככל שיש לי יותר פרטים על מצבי יש לי אפשרות טובה יותר לחפש חומר באינטרנט ולנסות לחבר בין בעיות שונות, שמעלות בי שאלות שאני רוצה לברר.
אציין שלא ציינתי בפני הרופא שבדק אותי עם הלרינגוסקופ את כל הבעיות הרפואיות שלי. לא יודעת למה, הוא דווקא היה נחמד וסבלני.
השאלות:
1) האם יכול להיות שהרעד שנמצא בעיניים וגם עוויתות שיש לי בכל הגוף במהלך היום, יכול להיות הגורם לבעיה במיתרי הקול? ו
2)האם הגורם יכול להיות הבעיה הגנטית?
3) האם עצם הסרת הקונכיות בניתוח האף שעברתי היא בעצמה גורם משמעותי בעניין היובש הגדול ממנו אני סובלת?
4) אם ייסתבר והבעיה קשורה לבעיה הגנטית שלי, האם יש אפשרות לטפל בה מבלי לפגוע במיתרי הקול וביכולת לשיר?
5) האם חוסר שיתוף הרופא הבודק בבעיות הרפואיות שלי מצדיק חזרה אליו לצורך החלטה על המשך טיפול?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - שכחתי שאלות חשובות
רוני21/12/2015שוב שלום,
יש לי דום נשימה בשינה בדרגה קשה מאוד, ואני צריכה לישון עם סיפאפ בעל טווח מ-"5 - "16. המכשיר אצלי קצת למעלה משנה בשימוש לא לגמרי יומיומי אבל אני משתדלת לישון איתו לפחות כמה שעות בלילה לפחות כמה לילות בשבוע.
6) האם ייתכן והסיפאפ עצמו גרם להחלשתם של מיתרי הקול שלי (בגלל הכיוון הגבוה)? ואולי צריך להחליש אותו? (בביקור אחרון שהיה לי במרפאת שינה עם המכשיר לפני כחודשיים, נאמר לי שרוב הזמן אני צורכת קרוב לגבול העליון), מצד אחד אלה תוצאות הבדיקה שיצאו וגם תוצאות השימוש בפועל, מצד שני, ארצה לדעת האם טיפול בבעיית דום הנשימה בשינה פוגע לי במיתרי הקול (כאמור, למדתי שירה, שרתי בכל מיני מקומות, ושירה זה התחביב שלי)?
7) אם כן, מה עושים?
8) האם ייתכן ובעיית דום הנשימה בשינה אינה נובעת דווקא ממשקל יתר אלא בכלל קשורה לבעיית הנשימה שלי עקב הסרת הקונכיות מצד ימין, וסטייה של המחיצה מצד שמאל? (מה שאומר שהורדה במשקל לאו דווקא תמנע אירועים דומים בעתיד)?
9) האם חזרה לרופא א.א.ג. ששלח אותי לבדיקת מיתרי הקול תוכל לספק לי את כל התשובות, או שעליי לחזור לרופא שבדק לי את המיתרים עם הסיב האופטי ולספר לו את כל בעיותיי הרפואיות (יש המון.... קצת יותר מדיי, אבל אני מתחילה כל הזמן להבין את החיבורים האפשרייים בין בעיותיי השונות).
10) האם ניתוח לצורך סגירה מלאה של מיתרי הקול בזמן אוכל ודיבור יכול לפגוע במיתרים מבחינת שירה? (אם הבנתי נכון מזריקים סיליקון לעיבוי המיתר, אך זה משפיע על הקול)?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?