מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה ושיעולעידו15/05/2008
אני חושב שראיתי שאלה דומה בעבר ולא זוכר את תשובת הרופאים.
קורה לי מידי פעם (כמו היום בבוקר למשל), שאני מרגיש פתאום תחושת חולשה, משהו כמו ירידת אנרגיה וחולשה.
מיד לאחר תחילת ההרגשה אני מתחיל להשתעל חזק ברצף (שיעול שנמשך עד רבע שעה) במהלכו אני יורק הרבה רוק (שקוף עם קצף), ולפעמים גם תחושה שכאילו אני נחנק מהרוק.
היום הדבר כאמור קרה לי שוב בבוקר, כאשר במספר שיעולים (פעמיים-שלוש) והיריקה, הרוק היה מעט אדמדם (ככל הנראה דם המהול ברוק).
לציין שיריקה/פליטת רוק הבאה מיד לאחר הרוק המעט דמי, היה ללא סימני דם, כאשר לאחר פעמיים-שלוש נוספים היו שוב יריקות מעט אדמדמות. (כוונתי שפליטת הרוק הדמי אינו רציף ומיד לאחר פעם אחת הוא נעלם ואולי חוזר עוד פעמיים-שלוש לא ברציפות במהלך התקף השיעול).
האם התופעה מסוכנת ודורשת התייחסות מיידית ?
האם יתכן כי הדמם הוא בגלל התאמצות השיעול ?
האם נראה קשר בין החולשה להתקפי השיעול ? (זה כמעט תמיד בה ביחד).
מישהו פעם אמר לי שהשיעול יכול להיות כתוצאה מלחץ או בהלה מתחושת החולשה, יתכן ?
מהיכן יכול להגיע דמם כזה עדין ? גרון, לוע, קיבה ?
לציין כי הייתי אצל רופא אאג לפני כ3 חודשים בגלל התקררות והוא לא ראה כלום בגרון פרט לליחה, כמו כן ביצעתי לפני כחצי שנה גסטרוסקופיה בשל צרבות רבות והתקפות השיעול האלה שלא העלתה שום מימצא. (לאחר שלקחתי כשבוע כדור נגד צרבת תופעת הצרבות חלפה).
אני אודה לכם על כל רעיון ועיצה שתיתנו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד15/05/2008השעול וההשתנקויות יכולים להיות קשורים לעליה של מיץ קיבה לגרון. בהחלט. בכל אופן יש לבדוק זאת ולנסות לתת טיפול תרופתי לחודש ולא לשבוע. מובן שעליך להיבדק בדיקה מלאה. הדם יכול להיות כתוצאה משעול חזק, אבל צריך לבדוק אותך לסיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו
עידו15/05/2008אמרת שהתופעות יכולות לנבוע מעליית חומצה, האם זה יתכן אם אני לא מרגיש צרבת או חומצה בלוע ??
ואיך קשורות אם בכלל החולשות ?
בד"כ באה חולשה שמיד אחריה מתחיל השיעול.
ואגב, אילו דברים יש לבדוק עוד, מה עוד יכול לבוא בחשבון ?
תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד16/05/2008חומצה עלולה לעלות לגרון גם ללא תחושת צרבת או צריבה בגרון בצורה הקלאסית. יתכן שהחולשה עקב השעול הממושך. עוד באים בחשבון הבעיות הריאותיות הרגילות כגון אסטמה או שעלת וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות של בלוטת הרוק בצד אחד!
שושי22/05/2008יש לי נפיחות בצד אחד ממש מתחת לאוזן.. האמת היא שתודה לאל אין לי שום כאבים או חום אני נמצאת בתקופת טיפולי שיניים כל השיניים התחתונות.. עברתי תקופה מאוד כואבת בשיניים בגלל עקירות ואני מסיימת עוד מעט תטיפול בתקופה הזו הייוא לי דלקות בחינכיים בקיצור סבל לא קל.. נכון להיום כמו שאמרתי אני ממש לפני הסוף של ההשתלות... השאלה שלי היא האם יש קשר לנפיחות הבלוטה הטיפולים בשיניים? האם זה מצריך בדיקה דחופה? אשמח אם תענו לי בהקדם.. אגב זו הפעם הראשונה שאני בפורות הזה.. פשוט מדהים כמה שרופאים וירטואלים יכולים להיות מקסימים ואנושיים לא פחות מהמציאות.. ישר כוח לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?