אף סתום, נזלת, כאבי ראש ועייפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אף סתום, נזלת, כאבי ראש ועייפות
    טל
    08/06/2007

שלום,

אני בת 23 וסובלת מעייפות כרונית, משינה לא מרעננת, נזלת כרונית, אף סתום- מוגבר בשכיבה וכאבי ראש כרוניים (כבר המון שנים). עשיתי בדיקה במכון שינה והאבחנה היתה: UPPER AIRWAY RESISTANCE SYNDROME

6 הפסקות שינה מלאות ו 92 חלקית בצפיפות של 8 אירועים לשעה, לא נרשמו ירידות חמצן מתחת ל- 90% מרמה בסיסית של 97%, 23% מהלילה נשמעה נחירה

הלכתי לפרופ' מומחה באף אוזן גרון והוא אמר לי שיש לי גודש באף שכנראה נובע מאלרגיה (למרות שעשיתי בדיקה לאלרגיות ולא נמצא שום חומר שאני אלרגית אליו)אך הוא אמר לי שאין טיפול למה שיש לי וכאבי הראש והעייפות לא קשורים ושאקח אוטריוין.

מה דעתך?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אף סתום

ד''ר אביגיל ארד
    08/06/2007

נתחיל מהסוף. אוטריבין היא אופציה לא טובה, היות וקיימת התמכרות לסוג כזה של טיפות אף ועם הזמן תהיי זקוקה ליותר ויותר והרירית באף תהיה רק יותר גדושה ונפוחה בזמן שלא תשתמשי בטיפות אף. שמונה הפסקות נשימה בשעה, למרות שזה בגדר הנורמה במבוגרים, יכול להפריע באיכות השינה. האף אינו תמיד הסיבה היחידה לכך. מבנה הראש, המשקל , הלשון, החך הסנטר ועוד משפיעים. לכן הטיפול אינו תמיד רק באף. מאידך גיסא, קודם כל האף צריך להיות פתוח היות ובלילה אנחנו חייבים לנשום דרך האף לצורך נשימה טובה בלי נחרה. ממליצה להיבדק שנית על ידי א.א.ג. ישנן אופציות להקטנת הקונכיות התפוחות באף, ויש לבדוק גם את מצב מחיצת האף. אולי אפשר יהיה לעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו