נשימה מהאף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשימה מהאף
    יואב
    08/06/2007

שלום ד"ר.

אני בן 18 וחצי. יש לי מחיצה עקומה אשר מפריעה לי לנשימה דרך האף בנוסף קונכיות נפוחות, ואלרגיה קלה לאבק, בלגן שלם יש לי באף. ליפעמים אני נושם דרך האף, בעיקר בימי הקיץ החמים, בעיקר דרך נחיר אחד. אבל לרוב אני פשוט נושם דרך הפה.

1-לאילו בעיות נשימה תמידית דרך הפה עלולה לגרום? והאם הנזק חמור?

2- חלק מהרופאים ממליצים לעשות ניתוח, וחלק אומרים שזה לא דחוף וההחלטה בידי, הכל תלוי עד כמה זה מפריע לי. אני עוסק באיגרוף תאילנדי בו אני חוטף מכות חזקות לאף. אני מיתאמן באופן מיקצועי כל יום. במידה והחליט לעשת ניתוח:

מה משך ההחלמה מהניתוח?

וכמה זמן לא אוכל ללכת לאימון לאחר הניתוח? (עקב החשש למכה באף שתיפגע ביעילות הניתוח או סתם תיגרום לדימום)

3- בתור ספורטאי מהן ההשלכות על הביצועים הספורטיבים שלי עקב נשימה תמידית דרך האף?

ד"ר, אשמח לקבל תשובות מלאות, שלא יגררו אחריהן שאלות נוספות.

תודה רבה.

ויום טוב.

יואב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשימה מהאף

הוספת תגובה

• מחיצת אף

ד''ר אביגיל ארד
    10/06/2007

ניתוח מחיצת האף אינו ניתוח להצלת חיים, אלא לשיפור איכות החיים. לכן בסופו של דבר ההחלטה בידך. נשימת אף טובה חשובה מסיבות שונות. גם בעת העיסוק בספורט ודאי תחוש בכך. לאחר הניתוח מומלץ לא לעסוק בספורט בתקופה שיש עדיין דמם מסוים מהאף, וכן לא לקבל מכות באף עד החלמתו. אני ממליצה לפחות על שבועיים. הרבה יותר נעים ואסתטי לנשום דרך האף אך יש לחכות להחלמתו. בניתוח ניתן לטפל גם בקונכיות האף התפוחות. זה לא יעשה אותך פחות אלרגי, אבל ישפר את הנשימה האפית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו