צפצופים באוזן ימין מספר ימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צפצופים באוזן ימין מספר ימים
    תומר
    10/12/2018

שלום וברכה,
    אשמח לעזרה ועצה טובה.
    אני כבד שמיעה ומרכיב מכשיר שמיעה.
    במהלך שבוע שעבר הרגשתי שהאוזן הימינית שלי כאילו סתומה.
    הלכת לרופאת משפחה שאמרה שנראה לה קצת אדום ואולי פטריה ונתנה לי 2 סוגים של טיפות (עיניים).
    לאחר כיומים ביום שישי פתאום התחלתי לשמוע מעין צפצוף ארוך. הורדתי את מכשיר השמיעה ולאחר איזה כשעה זה הפסיק וכל זמן שלא הרכבתי את המכשיר לא היו צפצופים. ביום ראשון (אתמול הלכתי לרופא אף אוזן גרון... אמר שלא רואה כלום באוזניים (למרות שאני מרגיש משהו) ושאזרוק את הטיפות. בנוסף אמר שאולי יש ירידה משמעותית בשמיעה והפנה אותי לבדיקת שמיעה מקיפה (קיבלתי תור רק לעוד חודשיים וחצי) כשהרכבתי חזרה את מכשיר השמיעה שוב חזר לי הצפצוף המתמשך ולאחר כשעתיים הורדתי אותו ולאחר כשעה זה נפסק. הלכתי למכון שמיעה שיבדקו את המכשיר מבדיקה ראשונית נראה המכשיר בסדר. הם היו נחמדים ועשו לי בדיקת שמיעה בסיסית ראשונית לראות עם יש הבדל מהמדיקה מלפני כשנתיים ולא נראה הבדל משמעותי. כך שהכל מוזר כל פעם שאני מרכיב מכשיר שמיעה חוזר הצפצוף (הוא לא מהמכשיר וכשאני מוריד אותו לוקח עוד זמן ולבסוף מפסיק....
    ולשאלתי: אני לא הרגשתי שהרופא בדק ביסודיות כמו שצריך (נראה כממהר) אולי זה משהו שקשור לעצב באוזן. לאור חיפושי ובירור כאן באתרים הבנתי שאולי יש חלון של זמן לטיפול באנדימיוטיקה וסאורידים באישפוז וזה יכול למנוע החמרה ואולי אף להפסיק את הצפצוף... לאן לפנות... אני מבין שזה די דחוף חלון הזמן הזה בפרט שאני כבד שמיעה.
    אודה מאוד על תשובתכם וסליחה על האורך.
    הערכה ובתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה פתאומי וטיפול בסטרואידים

ד``ר עמית וולפוביץ
    02/01/2019

תומר היקר, חששותיך בהחלט מוצדקים במיוחד באדם כבד שמיעה שישנה ירידה נוספת תחושתית עצבית בשמיעה ואז אכן ישנו חלון הזדמנויות צר לטיפול. מאחר ולדבריך בדיקת השמיעה ללא שינוי מהקודמות אין התוויה לטיפול בסטרואידים. אין ספק שיש צורך במקרה שלך במעקב שמיעתי ואא״ג מסודר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו