נוזלים באוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזלים באוזניים
    גלי
    03/06/2008

שלום,

בתי בת 7 חודשים סובלת כבר כ- 4 חודשים מנוזלים באוזניים, הילדה סובלת מאוד ומושכת כל הזמן באוזניים ואף פוצעת אותם.
    לאחר בדיקות אצל רופאים רבים ואנטיביוטיקה שבוע כן ושבוע לא, בשל דלקות אוזניים, ובדיקת שמיעה (שיצאה תקינה, אך התגלו נוזלים רבים), רופא א.א.ג הציע לבצע ניתוח צינוריות בתינוקת.
    גם אביה של התינוקת סבל מנוזלים כשהיה ילד ועבר ניתוח להחדרת צינוריות.

שאלותי הן, האם התינוקת לא קטנה מידי לניתוח שכזה?, האם יש פיתרונות נוספים חוץ מניתוח על מנת שלא תסבול כל כך?, אולי כדאי להמתין ולראות עם חודשי הקיץ ישפרו משהו במצבה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באוזניים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    03/06/2008

גיל 7 חדשים הוא אכן גיל די מוקדם לצינוריות. אני חייבת לציין כי רב הילדים שיש להם נוזלים באזניים לא ממש סובלים מהנוזלים. הנוזלים אמנם מורידים את השמיעה (לא יתכן שהשמיעה תקינה ויש נוזלים), אולם לא גורמים לכאבים. דלקות חוזרות זה סיפור אחר. הכפתורים הכי מוקדמים שיוצא לי לעשות זה באמת בילדים עם דלקות אזניים כל שבועיים שלושה. היות ואנחנו לפני קיץ אני הייתי מנסה להתאפק קצת ולראות אם יש שיפור, אם לא בנוזלים אז לפחות בדלקות. אם הנוזלים עכורים ויש דלקות חוזרות אפשר לתת חודש טיפול מונע. זה טיפול של מנה חד יומית באנטיביוטיקה במינון לא גדול. עדיף על שבוע כן שבוע לא. הרבה פעמים יש שקט אחרי זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים

גלי
    03/06/2008

תודה על תשובתך הקודמת.

התינוקת קיבלה במשך ארבעת החודשים האחרונים תרופות רבות לייבוש הנוזלים ולייבוש הנזלת, הנוזלים נשארו עדין רבים מאוד אחרי כל טיפול, הדלקות באזניים חוזרות כל שבועים שלושה ולכן היא מקבלת אנטיביוטיקה כל הזמן, רציתי לדעת מה הכוונה בנוזלים עכורים וכיצד מזהים כאלו? והאם הצינוריות גם יפחיתו את הדלקות באוזניים?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים עכורים

ד''ר אביגיל ארד
    07/06/2008

רופא א.א.ג יודע להבדיל בין נוזל עכור לנוזל צלול. דלקות כל שבועיים שלושה עם חום וכל הבלאגן זו סיבה לצינוריות אוורור. מרבית הדלקות פשוט לא יקרו. מצד שני - אנחנו לפני קיץ, כפי שאמרתי, הייתי נותנת לה צ'אנס לראות מה קורה בקיץ. מכסימום אפשר לעשות את הכפתורים בתחילת הסתיו אם המצב נורא כל כך. בינתיים היא תגדל קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו