פפילומה על השקדים- התייעצות

מנהל הפורום

ד"ר עמית וולפוביץ
ד"ר עמית וולפוביץ
053-4877820
לקביעת תור אצל ד"ר עמית וולפוביץ
053-4877820 ללא פרסום בפורום
 
  • פפילומה על השקדים- התייעצות
    יואב
    15/03/2019

    שלום. מרגיש משהו בצד השמאלי של הגרון מזה כשבוע, קשה לתאר את התחושה, אין כאב או שום דבר כזה, רק משהו שדומה לחתיכה של אוכל שנמצאת שם ולא נבלעת, מרגיש כמו רקמה כלשהי.

    ניגשתי לרופא אא״ג, ובבדיקה שביצע אמר לי שיש לי פפילומה קטנה שפירה על אחד השקדים בצד שמאל של הגרון. לדעתו הגורם לכך הוא ריפלוקס. הורה לי להימנע מעישון ומאכילה בשעות מאוחרות, ולקחת משהו שנקרא Pantoloc (אני לא גר בארץ, אבל מבדיקה בגוגל השם הבינלאומי של זה הוא Pantoprazole), ו-Gaviscon (גוגל אומר Antacid) למשך כחודש ולחזור אליו.

    ממה שהשתמע ממנו, במידה ולא אהיה שינוי, אצטרך לעבור הסרה של הפפילומה בביה״ח בשלב כלשהו. רציתי לשאול, מה הם הסיכויים שדבר כזה יעבור מעצמו? והאם ישנם דברים מסוימים (מי פה כלשהם לגרגור בגרון, ויטמנים וכדומה) שאני יכול לצרוך על מנת לעזור לגוף שלי להיפטר מזה לבד?

    בתודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמית וולפוביץ - 053-4877820

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נגע על גבי השקד

    ד"ר עמית וולפוביץ
    16/03/2019

    ייתכן שמדובר בנגע שפיר. לרוב הביטוי של רפלוקס הינו בבית הדיבור (לרינקס) ולא על השקד הלועי. ממלית הערכה חוזרת בעוד שבועים-שלושה על מנת לשקול כריתת הממצא

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


