ריור מוגבר אצל תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריור מוגבר אצל תינוק
    ליאת
    12/06/2008

בני בן כמעט חצי שנה. מגיל חודשיים מרייר המון. תמיד יש לו המון רוק בפה, כשהוא שוכב על הבטן הוא ממש שוחה בתוך שלולית רוק, וכשהוא על הגב הוא עושה המון בלונים ו"משפריץ" על כל הפנים. כל מי שרואה אותו צוחק ש"יצאו לו שיניים מוקדם" (מה שלא קרה עדיין) אבל לתחושתי יש פה משהו מעבר לכך. אני יודעת שהרבה תינוקות בגיל הזה מריירים אבל אצלו זה נראה לי פשוט המון. מה שבעיקר מטריד אותי זה שמזה חודש כל פעם ששמים אותו על הגב הוא מיישר חזק חזק את הרגליים ומתחיל להוציא הרבה ריר (ברגע שמסיחים את דעתו הוא מפסיק אבל אם הוא לבד על הגב זה מה שהוא עושה כל הזמן). זה נראה קצת מפחיד...
    התיעצתי עם רופאת הילדים והיא לא התרגשה, אבל קשה להראות לה את הריור שלו ב-5 דקות במרפאה. בעבר גם היה בבדיקה אצל גסטרו' ילדים בשל חשש לריפלוקס סמוי וגם הוא לא מצא בעיה.
    שאלותי הן: האם תופעות כאלה יכולות להצביע על בעיה חמורה יותר? האם בכלל יש מה לעשות בגיל כזה או שעדיף לחכות ולראות מה מתפתח?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריור מוגבר אצל תינוק

הוספת תגובה

• ריור

ד''ר אביגיל ארד
    14/06/2008

מובן שקשה להתרשם מתינוק בחמש דקות ובטח מסיפור במייל. ריור הוא דבר שכיח בילדים. מה שחשוב זה לשים לב שזה לא נגרם מבעית בליעה. אם הוא בולע היטב את האוכל ואינו משתנק וכנ"ל לגבי הרוק כשהוא שוכב על הגב, אז לא נראה שצריך לדאוג. אם כל המוטוריקה שלו בסדר, אז כנראה שאין בעיה רצינית. בעיות אמיתיות יתבטאו בדברים כאלה. ילדים שמריירים הרבה מעבר לגיל שלוש, גם אם אין בעיות בליעה וכד', אנו מפנים לקלינאית תקשורת לקצת תירגול לשרירי הפה. אבל אתם עוד רחוקים מזה. שימו לב לכל שינוי ואם משהו נוסף - פנו שוב לרופאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש מוציאה הרבה רוק

אנה
    24/10/2016

שלום.התינוקת שלי בת חודש היא מוציאה הרבה רוק מהפא שממש נוזל לה מהפא שאפילו כול החולצה שלה יכולה להיות רטובה..מה זה יכול להיות ועים זה מצב נורמלי ויש לי למה לדעוג..אשמח לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו