מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר אביגיל ארדנעם16/06/2008
שלום רב
בהמשך לעבר רציתי להוסיף ולשאול.
אציין את שאלתי מהעבר בכדי שיהיה אפשר להבין במה מדובר.
הייתי אצל רופא א.א.ג בגלל טנטון ותחושת סחרחורת, נשלחתי לבדיקות :
בדיקת שמיעה הראתה ירידת שמיעה עצבית בתדרים הגבוהים, ובעיקר באוזן שמאל.
בדיקת ברה - תקינה.
בדיקת ENG (אני מציין את המסקנות, כי קשה להעתיק את כל התרשים עם המספרים)
נשלחתי לבדיקת ENG.
ואלו התוצאות :
CONCLUSION ------------PATHOLOGICAL NON LOCALIZING
FREE TEXT------------THERE IS NON SPONTANEOUS NYSTAGMUS.
SIGNIFICANT RT BEATING NYSTAGMUS WAS
RECORDED DURING POSITIONAL TESTS.
OCULOMETRIC TESTS ARE NORMAL.
BITHERMAL CALORIC TEST IS WITHIN THE NORMAL LIMITS.
ואכן הלכתי לרופא א.א.ג שמיד כשראה את התוצאות (הוא ראה גם את התרשים עם המספרים) אמר שישנה בעיה, וכתב הפניה לנוירולוג לבירור נוירולוגי עקב פתולוגיה לא ממקמת של מערכת שיווי המשקל.
בלי קשר לזה אני בבירור נוירולוגי עקב כאבי ראש וחולשת יד, והגעתי לנוירולוג עם תוצאות הMRI ו MRA , והראיתי לו את ההפניה של ה א.א.ג. והוא לא ייחס לזה חשיבות ואמר מאחר ותוצאות הMRI תקינות . (הMRI נועד לצורך שלילה של חסימת כלי דם ושלילת דמאינלזיציה)
נראה לי קצת תמוה שיש פתולוגיה במערכת שיווי משקל ואין לזה הסבר או ממצא בMRI, מה יכול להיות ?
כמו כן הוא שלח אותי לבדיקת VEP, ואין לי כל כך מושג מדוע.
אני מצרף בכל מקרה את פיענוח ה MRI, במקרה ומשהו רלוונטי :
MRI HEAD (-/+) CONTRAST, SELLA TURCICA :
ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT.
A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED.
OTHERWISE NEGATIVE.
MRA CIRCLE OF WILLIS:
WITHIN NORMAL LIMITS.
אודה לך על הסבלנות והתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד17/06/2008בתשובת ה MRI שלך לא מתיחסים כלל לאוזן פנימית. אבל אם היה שם למשל גידול שלוחץ וגורם לסחרחורת ודאי היו רואים. אגב, הם מציינים משהו בבלוטת יותר המח (PITUITARY) וכדאי לפנות לאנדוקרינולוג לבירור הורמונלי כי זה מה שבלוטה זו עושה. בטינטון מה שאנחנו רוצים לשלול זה גידול על עצב השמיעה, וזה נשלל. לגבי תשובת ה ENG - היא כאמור לא מכוונת ולא ספציפית ואני לא מכירה הרבה מקרים בהם הבדיקה הזו הובילה למשהו, ויסלחו לי המצדדים בה. מה שחשוב זה שאין ממצא משמעותי ב MRI המצריך טיפול . יש לנסות להבין טוב יותר את הסחרחורת שלך. מתי היא מופיעה. מה בדיוק התחושה (סחרחורת זו מילה בעברית לסימפטומים מגוונים). מתי ואיך החל כל העניין ואיך זה מתקדם. יש באיכילוב מרפאת סחרחורת וכדאי להתייעץ שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ארד, והמשך ברשותך
נעם18/06/2008אם אני מבין נכון, מאחר ובתשובת ה MRI, אין התייחסות לבעיות כלשהן מלבד עניין הבלוטה, זה שולל אפשרות של בעיה באוזן או בעצב השמיעה או במערכת שיווי המשקל אף שזה לא היה חלק מהשאלות לבדיקת והפיענוח ה MRI ?
הבנתי שהממצא הלא תקין ב ENG, היה משהו שקשור לתנועות העיניים, האם זה בעיה בפני עצמה או שיש לה משמעות רק בהקשר של הסחרחורת ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד20/06/2008תנועות העיניים בבדיקה קשורות לפעילות מערכת שווי המשקל של האוזן ומשמשות לצורך זיהוי בעיות. MRI יכול לראות גידולים , אוטמים או דמילניזציה, למשל, אבל לא כל הפרעה נגרמת בגלל הנ"ל . היות ויש עוד סימפטומים אצלך כדאי להמשיך במקביל בבירור נוירולוגי. הנוירולוגים עם העוסקים בדקויות של מערכת העצבים שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?