ניתוח שקדים כושל......

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח שקדים כושל......
    יעל בס
    19/06/2008

לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח כריתת שקדים לאחר שנתיים שבהן הייתי חולה בלי סוף.
    ההחלטה לבצע את הניתוח בגיל יחסית מאוחר (27) הוכרעה לאחר שלא הצלחתי להבריא מהדלקות כלל, כלומר עוד לא סיימתי מכסה של האנטיביוטיקה הנדרשת כבר החלה דלקת חדשה.
    הניתוח עבר בהצלחה (כל חשבתי בעבר) ולאחר החלמה ארוכה וקשה ממנו חשבתי שנרפאתי וקרוב ל-6 שנים לא סבלתי בכלל.
    לפני כחצי שנה אובחנה אצלי שוב דלקת שבעקבותיה אילץ אותי רופא המשפחה לסור לבית החולים לקבלת טיפול דרך הוריד כיוון שיש לי דלקת בשקד.....
    לפי דבריו ולפי דברי מומחי אאג בבית החולים, שכחו אצלי חלק מהשקד בניתוח האחרון והוא מתחיל לעורר אצלי נשכחות.
    לשאלתי אם אצטרך לעבור שוב ניתוח נאמר לי שזה יכול להיות חד פעמי ולכן אין צורך להעיר דובים.
    שתקתי...
    היום, חצי שנה אחר, ואחרי קרוב ל-10דלקות גרון שרובן הפילו אותי למשכב עם כל המשתמע מכך, חום כאבים וכולי אני נמצאת במצב שאני לא יודעת מה להחליט, האם גם עכשיו ניתוח הוא בלתי נמנע?
    אני אמא לשלושה ילדים ומפחיד אותי להיקלע להריון נוסף עם אילוץ רפואי לעבור ניתוח תוך כדי הריון, מעדיפה לקבל החלטה שקולה כל עוד אני לא בהריון.

שני דברים חשובים:
    1.בבדיקה מהשבוע האחרון עלה כי לי חיידק
    2. ברור לי שמאלה כללית זו לא ניתן לכוון אותי חד משמעית אבל אולי נשמע כבר כדבר ההזוי הזה במחוזותיכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שקדים כושל......

הוספת תגובה

• דלקות גרון.

ד''ר אביגיל ארד
    20/06/2008

השקדים מתחברים בבסיסם לשקד הלשוני. גם אם לא "שוכחים" חתיכת שקד, אז הדלקות עלולות לחזור, אצל מיעוט מהמנותחים אמנם, בשקד הלשוני. זה בחלק האחורי של הלשון ואין לזה טיפול ממש טוב בניתוח. לפני ניתוח - אני מבינה שיש ילדים בבית, האם כולם, כולל בן הזוג, עשו משטחי גרון לודא שאין נשא בבית? הנשא אינו חולה אבל הוא מדבק. לעיתים טיפול בו יכול להיות פיתרון לבעיה שלך, היות ואת חולה כי את נדבקת. עובדה ששש שנים לא היית חולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר ארד

יעל בס
    23/06/2008

תודה על תגובתך המהירה.
    , בהמשך לתגובתך, האם למרות ששבדיקות משטח שנעשות לי אין ממצא של חיידק כלשהו, עלי לבצע בדיקות ליתר בני הבית.
    כלומר האם ניתן להידבק מנשא אך לא לשאת את החיידק בעת המחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    29/06/2008

אם משטחי הגרון שלך שליליים כנראה שהדלקות לא מסטרפטוקוק או אם מדובר במשטח בודד, אולי לא איתר את הסטרפ. אם יהיה סטרפ. במשטח כדאי לעשות משטח לכולם. בכלל, אני הייתי עושה להם משטח . הסימפטומים שאת מתארת היו מרשימים אם הצריכו אישפוז. משטח גרון הוא בדיקה קלה ושווה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו