טיפול באובדן חוש ריח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באובדן חוש ריח
    נינה
    19/06/2008

שלום רב,

אני בת 40 ובעבר עברתי שני ניתוחי FESS - האחרון לפני כשנתיים. למרות שאני לא סובלת מאף "סתום" אני סובלת מאובדן חוש הריח אשר מטופל בזריקות betamethasone אחת ל-3 עד 6 חודשים.

טיפול ב flexonaze מונע את תופעת האף הנוזל בבוקר, אבל לא את בעיית אובדן חוש הריח.

שאלותיי:

1. האם ישנו טיפול אחר שיכול לפתור בעיה זו.
    2. האם זריקות betamethasone לעיתים תכופות יכולות לעודד התפתחות סוכרת מסוג 2, או בעייה בריאותית אחרת?

תודה,
    נינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באובדן חוש ריח

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    20/06/2008

כנראה שאבדן חוש הריח אצלך קשור באלרגיה. הסטרואידים מורידים את הנפיחות האלרגית ואז חוש הריח משתפר. סטרואידים הם תרופה נפלאה אולם זוהי חרב פיפיות. יש להם תופעות לואי ושימוש תכוף אינו מומלץ. מה שחשוב זה האם יש פוליפים באף שוב? האם ה CT תקין? האם יש צורך ב FESS נוסף? על כך יענה הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והבהרה

נינה
    20/06/2008

תודה על תשובתך.
    על פי הבדיקה האחרונה, אין פוליפים נוספים באף, ואין צורך או תועלת בניתוח נוסף.

אני מקבלת זריקת DIPROSPAN AMP 1CC פעם ב-3 עד 6 חודשים. האם המינון/ תכיפות בעיתיים?? לצערי שום דבר אחר לא עוזר, ואני מוצאת את עצמי עם 0 יכולת הרחה, וכתוצאה מזה אובדן ניכר בחוש הטעם.

תודה,
    נינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעמיים-שלוש בשנה זה לא נורא.

ד''ר אביגיל ארד
    21/06/2008

החומר נותר בגוף כחודש. אם את בריאה ואין לך סוכרת, יתר לחץ דם או מחלת כיב או שחפת....ואם זה הדבר היחיד שמועיל....אז בינתיים המשיכי בטיפול תוך מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו