מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניירהדס24/07/2008
שכבתי מאושפזת שבוע בבית חולים עם ירידה פתאומית בשמיעה, סחרור וחוסר ש"מ, טופלתי בסטרואידים דרך הפה, משלא היה שיפור במצב התלבטו הרופאים האם להזריק לי את הסטרואידים ישירות לאוזן, סירבתי ושוחררתי עם סטרואידים לבית. ולהמשך בירור. לא הייתה להם אבחנה חד משמעית מה יש לי, אלא כנראה שמדובר במנייר. יש לי כמה שאלות בבקשה האם מטפלים במנייר בסטרואידים? האם זה נכון לבצבע את הזילוף דרך האוזן? הבנתי שאין הרבה אחוזי הצלחה. האם המצב באוזן יילך ויחמיר? או שאני עלולה לאבד את השמיעה לגמרי? יש טיפול למחלת המנייר? אם כן מהו? כמעט 10 ימים אני עדיין עם ציפצופים ורעש באזניים סחרחורת וחוסר שיווי משקל, קשה מאד לתפקד כך, אבל יותר קשה לחשוב שהמצב הזה ישאר כך באופן תמידי. תודה רבה, יום טוב, הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד24/07/2008הסתמינים שאת מתארת עשויים להיות מתאימים למה שמכונה sudden hearing loss ולאו דווקא עקב מחלת מנייר. הטיפול המקובל בכך הוא אכן בסטרואידים. יש לחזור על בדיקת השמיעה לאחר כחודש לראות אם חל שיפור. על מחלת מנייר ודאי קראת והיא מאופיינת בהתקפים חוזרים שעיקרם סחרחורת והקאות עם תחושת לחץ ומלאות באוזן וירידה בשמיעה בזמן ההתקף בדרך כלל, לפחות בהתחלה. אמנם לא ראיתי את בדיקת השמיעה שלך אבל נראה לי קצת מוקדם לחשוד במחלת מנייר. גם הטיפול שקיבלת מתאים יותר לאבחנה שבראש התשובה. בואי נהיה אופטימיים. יש להשלים את הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מנייר
הדס29/07/2008שלום ד"ר אביגיל, ראיתי את תשובתך , אל מאז עברו כמה ימים, ואכן התברר בסופו של תהליך שיש לי מנייר, וזאת גם עקב התקף גדול שעברתי בסוף השבוע סחרחורת חריפה, במשך כמה שעות שלא יכלתי לרדת מהמיטה כל החדר ואני סבבנו יחד, עם הקאת ותחושת בחילה איומה, שבסופה גם התאשפזתי שוב, ושם אובחן על פי כל התסמינים שקרוב לודאי חליתי במחלת המנייר, שוחררתי בתחילת השבוע עם המשך טיפול בסחרחורת, והמלצה על תפריט דל מלח, ושתיה מרובה (ללא קולה...כי אני מכורה...לציין שאני לא מעשנת ולא שותה משקאות אלכוהול). אני משוטטת ומצוטטת לי בשעות האלה מסיבה אחת : איני מצליחה לישון כבר כמה ימים מתחילת השבוע. הראש שלי כבד נורא, אני מאד לא יציבה, עם לחץ אדיר באוזן, ממש מותשת אך לא מצליחה להירדם. במשך היום אני מנסה להניח את הראש ולהכריח את עצמי להירדם וזה לא ממש הולך, עכשיו כבר 5 לפנות בוקר ועוד לא עצמתי עין. כך במשך כל השבוע. אני ממש מוטרדת מעצם המחשבה שאני לא ישנה...וגם חוסר שינה עלול לתקוף אותי שנית, וזה מכניס אותי שוב לחרדה. ידוע על תופעה כזאת במחלה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?