צרידות מתמשכת + רמז לפוליפ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרידות מתמשכת + רמז לפוליפ
    ליאור
    27/07/2008

לרופאי הפורום שלום רב, אני בן 32. מזה כשלושה חודשים אני סובל מצרידות / אי יכולת לדבר שהחלה בעקבות ברונכיטיס קשה שנמשך כ-3 שבועות. כעת הצרידות החמירה ולעיתים כאשר אני מנסה לדבר לא יוצא כלום. לאורך כל התקופה אני מרגיש גודש בגרון שאותו אני מצליח להעביר רק עם כחכוח, אם כי אני משדל להימנע מכך. אחת למספר ימים אני אף מרגיש כאילו אני נחנק ולא מסוגל לנשום דרך הפה אלא רק דרך האף - זה נמשך למספר שניות עד שה"גרון מתנקה". אני משתדל להימנע מדיבור - עד כמה שאפשר - אם כי הנ"ל קצת קשה עקב אופי עבודתי. בנוסף - אני אסמטתי - מטופל באופן קבוע בפליקסוטייד דיסקוס. ניסיתי להפסיק שימוש בדיסקוס בהמלצת רופא ריאות וחזרתי להשתמש בו לאחר שרופא אאג אמר לי זאת לא הסיבה לצרידות. ביקרתי לאורך תקופה זאת 3 פעמים אצל רופא א.א.ג. בהפרש של כחודש מביקור לביקור. תחילה טופלתי בקלרינז, אח"כ במוקוליט ועכשיו בסולבקס. מסיים אוטוטו טיפול של 10 ימים בסולבקס. ממצאי הבדיקה האחרונה (מלפני שבוע): "צרידות בינונית ללא קוצר נשימה. בלרינגוסקופייה בלתי ישירה ניתן לבדוק הלרינקס היטב, ליחה לבנבנה בשטח הפנים העליון של מיתרי הקול, עיבוי דיפוזי של מיתרי הקול האמיתיים, רמז לפוליפ קטן באמצע מיתר הקול השמאלי, פחות בימני". לפני כחודש ושבוע נבדקתי אצל אותו רופא עם אנדוסקפייה של סיב אופטי ואז נרשם: "צרידות בינונית, הפה והלוע תקינים. מבנים תקינים מלע האף עד הלרינקס ועד בכלל. סגירה לקויה בפונציה בפרט במחצית האחורית בין המיתרים". לפי מה שהבנתי מדבריו - הליחה היא הגורמת לצרידות ולא הפוליפ. נתן לי כדורי סולבקס 2x3 למשך 10 ימים. כמו כן, אמר לי שאני יכול להמשיך לקחת כדורי הומווקס במידה וזה משפר את ההרגשה. גם לאחר טיפול של שבוע ימים בסולבקס ממשיך להרגיש ליחה בגרון ותחושה של צריבה בגרון. שאלותי הם: 1. האם אני צריך להיות מודאג מהפוליפ? הרופא לא דיבר על ניתוח. במידה ואין צורך בניתוח - כיצד ניתן להימנע מגדילתו? 2. האם קלינאית תקשורת יכולה לעזור? לא סבלתי מצרידות כזאת אף פעם. 3. האם אני יכול לחזור לקחת את הפליקסוטייד דיסקוס? רופא א.א.ג שהייתי אצלו המליץ על זה. רופא הריאות אמר שזה יכול לגרום לצרידות. 4. במידה ולאחר 10 ימים של לקיחת הכדורים - עדיין יש ליחה - לאורך כמה זמן ניתן להמשיך עם הטיפול? 5. בעברי סבלתי מכיב בתריסריון המשני וטופלתי באומפרדקס. האם זאת יכולה להיות הסיבה לצרידות? 6. האם תוכלו להמליץ על רופא מומחה באיזור חיפה? כל טיפים נוספים שתוכל לספק יתקבלו בברכה. תודה רבה מראש, ליאור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צרידות

ד''ר אביגיל ארד
    30/07/2008

צרידות לאחר ברונכיטיס קשה תיתכן הן עקב השעול והן עקב מעורבות של אזור מיתרי הקול בדלקת עצמה. הסרטייד אבקתי ולעיתים גורם גרוי בעצמו. אולי כדאי להחליף לבודיקורט שאינו אבקה. אם היתה דלקת של המיתרים ולא עשית אז מנוחה קולית - יתכן שהופיעו יבלות או נפיחות באזור מרכז מיתרי הקול. לעיתים לאחר דלקת כזו בגרון קשה לנו לחזור לדבר בטכניקה הקולית הנכונה ואז אפשר להעזר בקלינאית תקשורת. לגבי עניין הצרבת - מאד יכול להיות שרפלוקס\עליית חומצה לגרון, הוא הגורם להתמשכות של הבעיה. חזור מיד לאומפרדקס לפחות 40 מ" ג ביום, הימנע ממזונות שעשויים להחמיר חומציות. עשה מנוחה קולית מספר ימים, אל תשתמש בינתיים בסרטייד אלא מכסימום בבודיקורט, ולך לבדיקה אצל מומחה למיתרי קול. לא מכירה באזור חיפה, אבל אתה מוזמן לקפוץ לתל אביב למרפאתי אם תרצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו