עיגולים לבנים שבאים מהגרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיגולים לבנים שבאים מהגרון
    ורוש
    28/07/2008

מהיותי ילדה קטנה פעם בכמה זמן אני עושה אפצ'י ויוצא לי מעים עיגול לבן עם ריח של מוגלה מהגרון. בשבוע וחצי האחרונים(הייתי מקוררת) זה הפך מטרד נוראי כל יום הרבה פעמים ביום. דיברתי עם הרופאה בטל' ונאמר לי שזה יוצא מהשקדים.השקדים מתנקים לפי מה שהבנתי. אתמול הרגשתי כל היום משהו תקוע לי בגרון הגעתי הבייתה הבטתי במראה ובאמתת היה תקוע בחור בצד שמאל של הגרון הדבר הלבן הזה.מרב שהוא היה גדול הוא לא הצליח לצאת הוצאתי אותו עם קיסם ואחריו עוד אחד ועוד אחד ממש מלא והם היו ממש גדולים. מצטערת על התיאור המבחיל אבל חשוב לי להסביר בבירור על מנת שאוכל לקבל תשובה מתאימה. בכל אופן נאמר לי על ידי הרופאה שאם זה לא עובר-צורבים את זה. נשמע מעט מלחיץ-מה זו הצריבה הזאת בדיוק כיצד היא מתבצעת והאם היא הבטחה שלא יצוצו להם עיגולים כאלה בעתיד? אודה לתשובותיכם. ורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טונסילוליטים

ד''ר אביגיל ארד
    30/07/2008

העיגולים, כפי שהוסבר לך, הם שאריות מזון ותאים מתים מן השקד עצמו המצטברים בכיסים בתוך השקד. זה לא נורא לנקות אותם מדי פעם עם קיסם, אך אל תפצעי את עצמך. עלייך להקפיד לגרגר מי מלח אחרי כל ארוחה. אם הבעיה לא חולפת אפשר לצרוב כיס כזה על ידי מקלון של חומר צורב מקומי. הפעולה פשוטה ולא מאד כואבת ולעיתים הכיס מצטלק ונסגר. אם מדובר בכיסים רבים יש אפשרות לכרות את השקדים בדרך המקובלת או להקטין\לשייף את השקדים. הדבר נעשה בטכנולוגיות שונות . או על ידי לייזר או על ידי מכשיר הנקרא קובליישן. זו לא מחלה מסוכנת ואין דחיפות בעניין, רק עניין של אסטתיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו