מוגלה ללא כאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוגלה ללא כאבים
    שירה
    02/08/2008

שלום , היום בבוקר הבחנתי שיש לי נקודה מוגלתית לא גדולה בתוך הגרון על השקד בצד ימין (אם אני לא טועה וזה אכן השקד). חשוב לי לציין שאין לי כאבים , חום וכיוצא בזה. מה שכן , יש לי כרגע הרפס (בשלבי סיום אחרונים) על השפה בצד ימין . האם יש קשר בין הדברים ? האם יכולה להיות מוגלה ללא כאבים וחום? ובכלל מה זה יכול להיות? אשמח אם תשיבו לפנייתי . גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוגלה ללא כאבים

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה הקודמת

שירה
    02/08/2008

בהמשך להודעה שלי ,רציתי להוסיף עוד משהו . לפני מס' ימים סיימתי טיפול בן חודש ושבוע בחיידק הליקובקטר ממנו סבלתי . התרופות אותן נטלתי למשך שבוע הן : אומפרדקס+מוקסיוויט+תרופה נוספת שאינני זוכרת את שמה . לאחר שבוע המשכתי לנטול אומפרדקס למשך חודש עפ"י הוראת רופא.בתקופת השימוש בכדורים הייתי מתעוררת בבוקר לעיתים עם הרגשה של טעם לא טוב בפה . בימים האחרונים יש לי מן כחכוח קצת מציק בגרון, אינני ממש משתעלת , אפשר לקרוא לזה שיעול קל , מגרה כזה שמרגיש כאילו בא לגרד בתוך הגרון.השיעול אינו עיקבי והגירוי הנ"ל בעיקר גורם לכחכוח שנמשך מספר שניות בלבד. בנוסף , לפני כשבוע אכלתי משהו והרגשתי מן יובש בצד ימין של הגרון שהקשה עליי את הבליעה (לא כאב), מהר ניגשתי וגרגרתי מי מלח עם סודה לשתייה וזה עבר כלא היה . כאן המקום לציין שאני שומרת על הגיינת הפה והגרון באופן סדיר . בעניין הגרון אני מגרגרת לפחות 4-5 פעמים בשבוע מים +מלח+סודה לשתייה.לכן גם אינני סובלת מריח רע מהפה. חשוב לי גם שמעולם לא ראיתי נקודה כזו ללא שיופיע כאב. בד"כ כשיש לי נקודת מוגלה כזו מופיע גם כאב . שאלתי אליכם , האם יתכן שהשימוש בכדורים להליקובקטר גרם לתופעה הזאת לצאת ? על אף שבתקופת הטיפול לא היתה לי נקודה כזאת? האם ייתכן שזהו משהו ויראלי שיחלוף מעצמו? האם יש קשר לכחכוח שהחל להופיע או ליובש ההוא שהיה בצד ימין של הגרון וחלף? כבר קבעתי תור לאאג אך מאחר והתור רק בסוף אוג' אני אשמח אם תוכלו להרגיע אותי קצת :) לתשובתכם אודה, גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה

ד''ר אביגיל ארד
    04/08/2008

ראי בעמוד זה שתי תשובות בנושא. כנראה מדובר בכיס קטן בשקד שהתמלא בשאריות מזון ותאים מתים מהשקד. לפעמים זה פשוט נתקע ולרב בנגיעה קלה או בכחכוח או בגירגור מים זה יוצא. אין קשר להליקובקטר. לגבי השעול ואי הנוחות בגרון, זה יכול להיות מחומצה שעולה לך מהקיבה לגרון .בנוסף לטיפול שאת מקבלת שימרי על דיאטה של מזון לא חומצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מוציאים זאת?

שירה
    05/08/2008

ד"ר ארד שלום, תודה לך על תשובתך . איך מוציאים זאת? ניסיתי לכחכח, ניסיתי עם קיסם לגעת בזה ולהוציא אבל זה כאילו צמוד לשקד באופן שאינני יכולה לעשות דבר . גרגרתי מים עם מלח וגם זה לא עוזר . לתשובתך אודה , גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שאריות מזון

שירה
    05/08/2008

שלום , הייתי היום אצל רופא משפחה הוא ניסה להוציא זאת עם קיסם וקבע שזאת מוגלה ולא שיירי אוכל. האם יכולה להיות מוגלה רק בצד ימין ללא כאבים , חום וכיוצא בזה ? אשמח לתשובתכם, גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוגלה

ד''ר אביגיל ארד
    12/08/2008

אם הוא חושב שזו מוגלה שיקח משטח גרון. אם זה לא חיובי והממצא לא נעלם, גשי שוב לא.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוגלה ללא כאבים

שירה
    13/08/2008

ש"ר ארד שלום, סליחה על הטרחה ועל כך שאני עדיין לא מבינה כ"כ את התשובה . ברצוני לדעת האם יכול להיות שתהיה מוגלה ללא כאבים ותופעות לוואי אחרות? אגב , הייתי אצל אאג והוא בדק ואמר שאלו שאריות אוכל אך לא הוציא לי אותם ואמר לי להמשיך לנסות עם קיסם להוציא . האם כך צריך להיות? האם הרופא לא אמור לנסות להוציא לי זאת לגמרי? הוא טען שהוא קצת הקטין אותו ושהוא עשוי לצאת ע"י חיכוך של אוכל שאני אוכל עם השארית שנותרה בשקד. היום שמתי לב שהמקודה ממש קטנה על סף ההעלמות כבר . בכל מקרה עשיתי גם משטח גרון. האם יש ממה לדאוג? בעיקר חשוב לי לדעת אם יכולה להיות מוגלה ללא כאבים? אשמח לתשובתך ושוב סליחה על כך שאני מטריחה . תודה, גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו