דלקת אוזנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אוזנים
    קציאל קטיה
    23/08/2008

אני בחורה כבת 36, מעולם לא סבלתי מדלקות באוזנים, לפני כחודש וחצי הופיעה אטימות ולחץ באוזניים, ביצעתי פמפמום וקיבלתי סחרחורת שגרמה לי לנפילה. ניגשתי לרופא א.א.ג שבדקה אותי ושלחה אותי לבצע בדיקת שמיעה שהראתה ירידה של כ- 20 דב' הופנתי לחדר מיון א.א.ג בביה"ח איכילוב, שם נאמר לי שיש לי דלקת באוזן הימנית. אושפזתי למשך 21 ימים, וטופלתי במספר אנטיביוטיקות, כגון: רצופין, מוקסיפן, זינט, אוגמנטין ולבסוף ועד היום אני מטופלת בציפרודקס 500 מ"ג. אציין כי בוצע לי בזמן האשפוז מספר ניקורים וכן הוכנס לי כפתור אשר לא פותר את הבעיה. אני ממשיכה להפריש כל הזמן. במשך שהותי בבית החולים ביצעתי מספר בדיקות שמיעה שהראו ירידות בין 50 ל- 80 דב' באוזן הימנית בלבד. בנוסף ביצעתי סי טי שהראה את התוצאה כדלקמן: מלאות רקמה רכה בתאי המסטואיד ובאוזן התיכונה. הרופאים חשדו כי יש לי כולסטאטוומה. כיום הומלץ לי, מאחר והאוזן לא מפסיקה להפריש גם לאחר הכנסת כפתור, לבצע ניתוח בכדי לנקז את כל מה שהיווצר באוזן התיכונה. אני די פוחדת ומבקשת את התיעוצתכם בנדון. האם הניתוח מסוכן, האם יש לי משהו מעבר לכך? מהן ההשלכות של ניתוח שכזה? פגיעה בשמיעה? פגיעה מוחית? אודה לכם על תשובתכם המהירה. בתודה מראש ק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזנים

הוספת תגובה

• דלקת אוזנים

קציאל קטיה
    31/08/2008

אני ממתינה לתגובה למכתבי מיום 23.08.2008 אקדים תודה למעשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזן

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

לצערי המקרה מורכב מדי והאינפורמציה אינה מאפשרת לי דיון בכך. אני מניחה שאת מקפידה על הכלל הבסיסי שלא להרטיב אוזן שיש בה כפתור. אקספלורציה של האוזן התיכונה נועדה לנקות את חלל המסטואיד שמאחורי האוזן ולאפשר אוורור תקין שלו וכן לסלק אם יש כולסטאטומה. אינני יודעת מה הניתוח שרופאייך התכוונו לעשות ועד כמה הוא יהיה נרחב. עליך להפנות את השאלות האלו למי שמכיר טוב את המקרה ולשאול מה מתוכנן ומה הסיבוכים האפשריים והסיכויים לשיקום האוזן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו