ניתוח שקדים ופוליפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח שקדים ופוליפים
    א
    26/08/2008

שלום, בני בן השלוש סובל מגיל חצי שנה מדלקות אוזנים ונוזלים שמצטברים באוזן. לאחר בדיקה התברר שהוא אלרגי לחלב. השתמשנו בכל מיני תכשירים לייבוש הנוזלים עם הצלחה מינימלית לאחרונה התברר כי הוא נוחר בשינה והשקדים נפוחים עשינו בדיקת שמיעה ויש ירידה, בבדיקת מעבדת שינה יש לו 5 הפסקות שינה לשעה ויש לו גם פוליפים. הרופא א.א.ג החליט כי יש לעושת ניתוח להסרת השקדים והפוליפים. אני די מודאגת שכן הבעיה היא באוזנים ובפוליפים ואני בטוחה שכשיוציאו אותם הילד יוכל לנשום יותר טוב, אבל מדוע צריך להוציא את השקדים הרי הוא לא סובל מדלקות גרון כרוניות ולשקדים יש משמעות בבלוטות התריס. אני מתלבטת שמא זה יהיה טעות להוציא ולאחר מכן לא תיהיה דרך חזרה אשמח לקבל את תגובתך, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שקדים ופוליפים

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

קודם כל אין קשר בין שקדים לבלוטת התריס. עבודות רבות מראות שאפשר לחיות בלי שקדים. בחלק גדול מהמקרים של דום נשימה בשינה (ילדך בגבול הנורמה לגילו מבחינה זו) מספיק לכרות את האדנואידים והבעיה נפתרת. אם השקדים מאד גדולים ולא רוצים לסלק אותם לחלוטין, אני משתמשת היום בהקטנת השקדים באמצעות מכשיר הנקרא קובליישן.. בעצם השקד נשאר אבל הוא קטן יותר ולא צונח ללע האחורי בזמן השינה וגורם להפסקת הנשימה. ההחלמה נראית לי קלה יותר ולא מאבדים את השקד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו