פגיעה באוזן התיכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה באוזן התיכונה
    תקוע בחו"ל
    26/08/2008

שלום. עברתי בתאילנד תאונת צלילה(קריעת האפרקסת ע"י דג די אכזרי), עברתי ניתוח לשחזור האפרכסת אבל יש לי דימום באוזן התיכונה. הרופאים לא מאשרים לי לטוס חזרה לארץ מחשש שעור התוף שלי ינזק.... לצורך העניין, אני כרגע תקוע בתאילנד עד שהאוזן התיכונה שלי תחלים. כמה שאלות: 1. למה דימום פנימי? - הדג נשך לי רק את האפרכסת. 2. מה משך ההחלמה ? 3. האם יש טיפול שיכול לזרז את ההחלמה ? 4. האם הנזק שיכול להיגרם לי בזמן הטיסה הפיך - האם לקיחת הסיכון סבירה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה באוזן התיכונה

הוספת תגובה

• דימוםח באוזן תיכונה

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

דימום באוזן תיכונה בצלילה נגרם לרוב כתוצאה מהשוות לחצים לא טובה בזמן הצלילה. יתכן ובגלל מה שקרה עלית או ירדת מהר מדי ולא היתה השוואת לחצים והאוזן דיממה. לוקח לפעמים מספר שבועות עד שזה נספג לחלוטין. אפשר להקל על ידי תרופות מורידות גודש ולעיתים סטרואידים. בטיסה תסבול מכאב באוזן בגלל קושי להשוות לחצים, או שאולי אם האוזן ממש מלאה נוזל או דם, בכלל לא תהיה השוואת לחצים. לא מומלץ לטוס כדי לא לחשוף את האוזן לשנויי לחץ תכופים, אבל אם אין ברירה תטוס ונסה להעזר בטיפות אף (כן, אף) לפני ההמראה ולפני הנחיתה כדי להקל על השוואת הלחצים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו