מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Aphtous Stomatitis ??? מאוד מבולבלאריק26/08/2008
שלום למומחי האתר ! אני חולה כשבועיים וחצי. מתוכם שבוע וחצי בבית מושבת לחלוטין. התחיל בנפיחות בבלוטה בגרון בצד ימין (כנראה בשקדים, למרות שאני לא מבין בזה), הרגשתי לא כל כך טוב אבל עדיין תפקדתי.(הרופא אמר לי לחכות זה יעבור תוך כמה ימים) שבוע אחרי התחילה נפיחות בצד השני, כאבי ראש וחולשה. הלכתי לרופא אחר, נתנה לי אנטיביוטיקה רפאפן ,וביצעתי משטח גרון, (היא חשדה בחיידק) לאחר כיומיים התחילו לי כאבים חזקים בגרון וחום גבוה, והתחלתי להרגיש ממש ממש לא טוב. בינתיים חזרו הבדיקות ולא מצאו חיידק אז הרופא אמר לי להפסיק עם האנטיביוטיקה, ושאולי זה מחלת הנשיקה. שלח אותי לבדיקות דם. למחרת הזמנתי רופא הביתה, כי הלילות נהפכו לממש סיוט עם חום גבוה חולשה וחוסר תפקוד. הרופא שהגיע הביט בגרון ומישש את הבטן, והוא אמר שזה בוודאות לא מחלת הנשיקה כי הטחול והכבד בגודל תקין, והוא ראה פצע מוגלתי בגרון שלי,ואמר לי שיש לי דלקת בשקדים. ונתן לי אנטיביוטיקה אוגמנטין. בינתיים אני ממש הרגשתי רע (מקסימום חום שהיה 39.7 !!!) אז למחרת בשבת הלכתי למר"מ שאמרו לי שהטחול מוגדל ועשו לי ספירת דם כללית ואמרו שזה מעיד על משהו אבל צריכים לחכות לתוצאות של הבדיקות המלאות. ובקיצור לאחר עוד מספר טרטורים הגעתי למומחה ברפואת אף אוזן גרון,עם תוצאות הבדיקות דם המלאות, והוא אמר לי שזה לא דלקת בשקדים, אז להפסיק עם האנטיביוטיקה, וזה כנראה גם לא מחלת הנשיקה, הוא אמר לי שהוא רואה מעין פצעים על השקדים, והוא טוען שזה משהו בסגנון מחלת הפה והטלפיים אצל חיות, אין לזה טיפול וזה עובר תוך שבועיים. הוא אמר לי את השם בעברית ולא קלטתי בדיוק מה, ביקשתי ממנו שירשום לי את השם על הדף, והוא רשם לי את השם באנגלית: Aphtous Stomatitis (ואם לא יעבור עוד 4 ימים לחזור אליו, והוא יתן לי בדיקות דם נוספות לזיהוי של מחלת הנשיקה - ואני חשבתי שהרופא הקודם כבר נתן לי את כל הבדיקות דם שצריך לגלות את זה) ועכשיו אני מבולבל, באינטרנט מופיע Aphtous Stomatitis כפצעים לבנים קטנים בחלל הפה, משהו פשוט ומאוד נפוץ, (היו לי הרבה פעמים אבל עכשיו ברגע זה אין לי בכלל) ומחלה הפה והטלפיים אצל אנשים זה בעצם עיוות של השם של מחלה אחרת אצל ילדים, עם הרבה פצעים על הלשון, בידיים וברגליים. לי אין שום דבר בחלל הפה, שום דבר על הלשון, ושום תופעה חיצונית על הידיים או הרגליים או בכל מקום אחר. אז אני עדיין לא מבין מה יש לי. האם יש גרסאות נוספות של Aphtous Stomatitis שקשורות לפצעים בגרון עם תופעות של חום גבוה, כאבי ראש, חולשה ונפיחות בבלוטות בגרון? יש לציין שהמחלה התחילה לאט לאט ורק כעבור כשבוע התחילו הכאבי גרון, ואחרי עוד חצי שבוע התחיל החום, וזה רק נהיה יותר גרוע ככל שעוברים הימים. (עבר עוד שבוע, ואתמול שברתי שיא של המחלה 39.7 מעלות) הנני מאוד מבולבל מ 6 רופאים שונים שביקרתי, לתשובתכם המקצועית אודה! אריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה ויראלית
ד''ר אביגיל ארד01/09/2008כן, נתקלתי כבר במחולל הזה שעושה פצעים מעצבנים באזור הלע האחורי והשקדים. זה באמת לא מגיב לאנטיביוטיקה ולוקח עשרה ימים של סבל.. במחלת "הפה והטלפיים" אצל ילדים מועיל לפעמים טיפול, שחלק לא מאמינים בו, של שתית חלב עז לא מפוסטר. כך או כך, זה יעבור . אפשר להקל על ידי גירגור מים עם סודה לשתיה או נוזל בשם פרואנסטין הנמכר בבתי מרקחת ואפשר לשים כמה טיפות במים ולגרגר. זה מאלחש מעט את הלע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)