בדיקת תקינות מיתרי הקול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת תקינות מיתרי הקול
    ניר
    22/09/2008

שלום רב אני עומד לקחת בקרוב שיעורי פיתוח קול במוסד ללימודי מוסיקה. המוסד ביקש ממני להמציא אישור מרופא אף-אוזן-גרון בדבר תקינות מיתרי הקול שלי. עלי לציין שמעולם לא סבלתי מצרידות (שלא הייתה קשורה למחלה חולפת כגון שפעת), ולא היו לי בעיות מיוחדות בקול או בגרון. כמו כן אציין שאני נוהג לעשן כ-5 סיגריות ליום או פחות מכך, ואיני צורך אלכוהול. ציינתי מראש בפני הרופא שאצלו הייתי שיש לי גאג-רפלקס מאוד רגיש. הרופא ניסה לערוך לי בדיקה באמצעות שפדל ארוך ומראה, ואכן מהר מאוד הרגשתי תחושת הקאה וככל הנראה לא ניתן היה לבצע את הבדיקה כפי שצריך. גם הניסיון להחדיר פייבר-אופטי דרך מחילות האף לא עלה יפה. מצטער, אבל יש לי בעיה אמיתית עם בדיקות פולשניות מעין אלה. עלי גם לציין שהרופא היה קצר רוח למדי, אפאטי, לא הסביר לי את מהות הבדיקה, ולגמרי לא ניסה להקל על תחושותיי הקשות. חבל שכך המצב אצל חלק מהרופאים בקופות החולים. אני מבין שאני לא הפציינט האידיאלי לבדיקות, אבל ציפיתי מאדם הנושא תואר של רופא למעט יותר רגישות. שאלתי היא - האם בדיקות מעין אלה הן אכן הכרחיות על מנת לבדוק תקינות כללית של מיתרי הקול ולצורך מתן אישור ללימודי פיתוח קול? האם בדיקות כאלה יכולות להתבצע תחת הרדמה או טשטוש? והאם טשטוש אכן עוזר לבעלי רפלקסים רגישים וסף כאב נמוך? תודה מראש ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת תקינות מיתרי הקול

הוספת תגובה

• בדיקת מיתרי הקול

ד''ר אביגיל ארד
    22/09/2008

בדיקת מיתרי הקול היא דרישה של מוסדות לימוד רבים. אני חושבת שזה חשוב גם עבורך, בעיקר מאחר והינך מעשן. לגבי עישון, חבל על הכלי שלך שהוא מיתרי הקול. אבל זה השיקול שלך. ניתן לבצע את הבדיקה בקלות דרך האף תוך אילחוש מקומי של האף והלע באמצעות תרסיס, וקצת סבלנות שלך ושל הרופא. אני עושה את הבדיקה הזו גם לילדים מגיל 6 והם עומדים בזה. אז אין סיבה שאתה לא. אין צורך ולא מוצדק לעשות זו בהרדמה כללית. אם אתה מאד חרדתי ניתן לקחת תרופה נגד חרדה לפני הבדיקה ולא לאכול מספר שעות קודם לכן. תוכל לעבור את הבדיקה בקלות עם קצת אילחוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו