פוליפים באף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפים באף
    קרן
    02/07/2007

דר' שלום,
    הנני בת 50, עברתי 5 ניתוחים באף להסרת פוליפים. בכל פעם מחדש הפוליפ חזר. כיום אני כ- 9 שנים מאז הניתוח האחרון. ישנם תקופות בהם הפוליפ מתנפח (ממש יוצא מהנחיר של האף ואני מנסה לקווץ אותו כדי שלא יראו אותו) וישנם תקופות שהוא מקווץ מעצמו ולא מפריע לי. ביום יום אני סובלת מאף מנוזל, ויש לי בעיה בחוש הטעם. שאלתי היא: האם זה מסוכן שאני לא מטפלת בפוליפ וחיה איתו כמו שהוא (עם העליות ועם הירידות בהחמרה במצבו). האם אני לא מזיקה לעצמי בטווח הארוך. (אני מפחדת לקום יום אחד ולהצטער על ה"הזנחה" שלי ). אני מפחדת לעבור עוד ניתוח כי צריך לשתות סטרואידים לפני הניתוח ואני לא מוכנה לכך. שאלה נוספת היא: האם יש כיום שיטות חדשות להסרת הפוליפ (כמו לייזר או כל שיטה אחרת) אשר לא אצטרך לעבור את הסבל בהוצאת הטמפונים מהאף בסוף הניתוח ולא אצטרך לשתות סטרואידים.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים באף

הוספת תגובה

• פוליפים באף.

ד''ר אביגיל ארד
    05/07/2007

אינני יודעת בדיוק אילו ניתוחים עברת. בעבר רק היינו מלקטים את הפוליפים ותולשים אותם מהאף. מזה למעלה מעשר שנים קיים ניתוח המבוצע תוך הסתכלות באף על ידי סיבים אופטיים ומכונה FESS או ESS. בניתוח זה לא תולשים בצורה עוורת אלא מרחיבים את פתחי הסינוסים ומנסים לנקות את הסינוסים מהם יוצאים הפוליפים. פוליפים כאלו הם בדכ"ל מחלה אלרגית ואכן נוטים לחזור אולם אוורור טוב של הסינוסים משפר את המצב. לצורך הערכה לקראת ניתוח יש לעבור CT של הסינוסים כדי שניתן יהיה לראות מה היקף המחלה ומה כבר נעשה באזור בעבר. סטרואידים הם לא תמיד הכרח המציאות ולא מהוים תנאי לניתוח. עליך להתיעץ במנתח סינוסים טוב ואשמח להמליץ על מישהו אם תרצי.
    ד"ר ארד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים

עדנית
    05/07/2007

אשמח מאוד אם תייעצי לי על רופא כזה.
    שנית, אם אני לא מוציאה את הפולליפ ומחליטה להשאר איתו למרות שבתקופות מסויימות הוא יוצא דרך הנחיר- האם אני לא לוקחת סיכון שיום יבוא וזה יתנקם בי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

ד''ר אביגיל ארד
    05/07/2007

אנא פני למייל הישיר שלי [email protected] ואשמח להמליץ על קולגה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו