גודש באף וקונכיות היפרטרופיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודש באף וקונכיות היפרטרופיות
    פבל
    24/09/2008

שלום רב. ממצאים של הבדיקה: המבנה הגרמי של עמות הפנים תקין. מודגם איוורור תקין של מערות הפנים. ה-OMC פתוח דו"צ. מחיצת האף נוטה לימין. קונחה בולוזה דו"צ,גדולה יותר משמאל. קונכות האף היפרטרופות עם עיבוי רירית משמאל והצרות יחסית של חלל האף מצד זה. מבנה הנאזופרינקס תקין. סיכום :ללא עדות לסינוסיטיס חריפה או חרונית. לפי מה שאני ראיתי ב CT זה שבחללי הסינוס מצד שמאל הכל נקי ובצד ימין עדיין יש זיהומים בסינוס פרונטלי ומקסילרי ועוד כל מיני חללים שהם רקים בצד השמאלי ומזוהמים בצד הימני.וכן קונכיה תחתונה ואמצעית גדולות בצד השמאלי ו המחיצה ממש נוגעת בקונכיה האמצעית בצד ימין.וגם לגבי עדות לסינוס חריפה או חרונית אני לא יודע עד כמה זה מדויק, הרי התרסיסים שאני משתמש בהם כרגע יבשו לי את רוב הנוזלים ואני ברגיש את זה כי הרגישות והגודש פחטו קצת. לפי מה שאני מבין זה שבגלל שבר שהיה לי מחיצת האף נוטה לצד ימין וגורמת לקשי נשימה וניקוז נוזלים פחות טוב בצד זה.הדבר כל הזמן גורם לצבירת נוזלים ורגישות בצד זה.הקונכיות בצד שמאל גדולות כי צעד הזה עושה את רב העבודה. מאוד אשמח לדעת מה דעתך על מה שכתבתי. האם אני צריך התערבות כירורגית כמו יישור מחיצה, הקטנת הקונכיות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

לדעתי ניתוח יכול להועיל אולם לא רק ישור המחיצה והקטנת הכונכיות גם ניתוח מוגבל אנדוסקופי של הסינוסים יכול להועיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו