סינוסיטיס-קצת מבולבל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוסיטיס-קצת מבולבל
    daten
    26/09/2008

שלום רב, אני בן 30, בריא בדרך כלל, לפני כחודש התחיל וממשיך כאב גרון בזמן פיהוק,הקול שלי הופך לעיתים לעמום, כאב קל הולך ובא באוזניים, הנשימה דרך האף חלקה יחסית, מצבי הוא ללא נזלת או ליחה כלל, יובש לסירוגין בחלל הפה,שיעול יבש קל, וכאב קל שהחל מעל ארובת העין, ובמקביל ישנם בלוטות לימפה נפוחות במעט. בתחילה היה חשד לסטרפטוקוקוס, משטח גרון העלה כי היה לי NON GROUP A, ומשטח שנעשה לפני 5 ימים לא העלה כלל ממצאים. במקביל, צילום לפני מספר ימים הראה כי יש לי: עירפול כמעט שלם בסינוס מקסילרי שמאל והתעברות רירית היקפית בסינוס מקסילרי ימני. האבחנה היא: SINUSITIS ACUTE חודש אני נמצא כבר בטיפול אנטיביוטי ללא שינוי במצבי: בתחילה אוגמנטין וזינת ולאחר מכן בדאלאצין כדורים ותוך ורידי. רופא א.א.ג. המליץ מייד על בדיקת CT ושטיפת סינוסים, בעוד רופא אחר המליץ להפסיק מיידית את האנטיביוטיקה (כך אני עושה החל מהיום) ולהמתין, יש סיכוי טוב, שזה יעבור מעצמו. אני הולך על הגירסה האופטימית, ועם זאת הייתי מאוד מעוניין בעצתך והמלצתך, האם ישנה איזושהי דרך נוספת לטיפול? מה ההשלכות של אם ואצטרך לבצע שטיפה? רב תודות מראש על תשובתך, ושנה טובה ובריאה לכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס-קצת מבולבל

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

לגבי שטיפת סינוסים אנחנו בבלינסון כבר לא עושים את זה. זה טיפול קצת מיושן לדעתי אם כי לעיתים יעיל. מה שצריך זה לבצע CT שם ניתן לראות הכול ולהחליט על הטיפול המתאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו