נשא לסטרפטוקוקוס A

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשא לסטרפטוקוקוס A
    קרן ש.
    06/10/2008

שלום רב, בני אובחן לפני כשנה כנשא סטרפטוקוקוס A אחרי שסיים טיפול אנטיביוטי במחלת השנית (סקרלטינה) והמשטח הגיע חיובי גם לאחר תום המחלה. הרופא טען שכל עוד הוא לא מדביק את הסביבה באופן חוזר ונשנה אין צורך לטפל. בני בן 4 וחצי וחוץ מאותה הפעם לא סבל מעולם מדלקת גרון. שלשום היה לו יום אחד של חום גבוה (3.9) ולמחרת חום נמוך (פחות מ3.8) והיום כבר אין לו חום בכלל. הרופא אבחן דלקת גרון ונתן לו אנטיביוטיקה לעשרה ימים. כששאלתי אותו אם לא יכול להיות שזה ויראלי כי החום יורד לבד ועד כמה שאני יודעת בדלקת החום לא יורד מעצמו אחרי יממה הוא אמר שאפשר לחכות לתוצאות של המשטח ורק לאחר מכן להחליט אם לקחת אנטיביוטיקה, אך שוב היות והוא נשא לא נוכל לדעת... הילד נראה היום בריא לגמרי וגם טוען שהכאב בגרון כמעט נעלם, אני מאד לא ששה לתת לו עכשיו עשרה ימי אנטיביוטיקה. איך אפשר לדעת באדם שהוא נשא אם הוא חולה במחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשא לסטרפטוקוקוס A

הוספת תגובה

• מחלה

ד''ר אביגיל ארד
    07/10/2008

נכון שכדאי לטפל בנשא בעיקר אם הוא מדביק אחרים. אגב, אם יש בגן שלו מישהו שסובל מדלקות גרון חוזרות, אז לטובת אותו ילד כדאי לטפל בבנך. עשרה ימים אוגמנטין יעשו את המלאכה. לגבי המצב עכשיו, אכן אי אפשר לומר בודאות. גם משטח חיובי יכול להעיד על הנשאות. הקליניקה היא הקובעת. אם הגרון אדום והשקדים מכוסים תפליטים לבנים, הייתי מתייחסת לזה כדלקת. אם הגרון תקין והילד בשיפור - אז כנראה שלא הסטרפ. הוא המחולל הפעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו