נוזלים באוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזלים באוזניים
    שירי
    29/10/2008

שלום בני בעוד כחודש יחגוג שנתיים. לפני כחמישה חודשים נכנס לראשונה לגן, קיבל את חיסון הפרבינאר, פיתח התקררות קשה ו- 2 דלקות אוזניים. מאז הוא סובל מנוזלים באוזניים, לא היו דלקות חוזרות. בדיקת השמיעה הראתה 25 דציבלים ב- 2 האוזניים. מבחינת שפה הוא מעל הנורמה, מדבר משפטים מלאים, עם הגיה נכונה של המילים וקליטתו מהירה. על פניו לנו ההורים לא נראית בעיית שמיעה כלשהיא. בבדיקת א.א.ג עור התוף נראה מתוח מאד בגלל הנוזלים ועכור. נאמר לי ע"י הרופא שזמן ממושך שהאוזניים יהיו עם נוזלים, עד הגיל שבו המצב ישתפר יכול לגרום לנזק בלתי הפיך בשמיעה. כלומר שמיעתו יכולה להישאר לכל החיים במצב זה או גרוע יותר (במידה ותהיה ירידה נוספת) גם אחרי שהנוזלים יעלמו ומבנה האוזן יסתדר. מקריאתי באינטרנט לא נתקלתי באמירה כזו אלא להיפך, הטענה הרווחת היא שברגע שהנוזלים חולפים השמיעה חוזרת לתקינותה. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באוזניים

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים

ד''ר דן גוטמן
    31/10/2008

ברגע שהנוזלים באוזניים חולפים השמיעה חוזרת לתקין אלאאם היו דלקות רבות וחוזרות. יחד עם זאת כשיש נוזלים באוזניים שלא חולפים ושגורמים לירידת שמיעה כזו שמפריעה לילד בחיי היום יום מומלץ לנסות ולטפל בכפתורי איורור המושמים בניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה

מישל
    10/11/2008

אני לקוית שמיעה אמא לתינוקת בת שנה וחודש כבדת שמיעה ובעלי כבד שמיעה. יש דבר כזה שפעוט בגיל 5 ל10 חודשים יש ירידה בשמיעה פתאומית באופן קבוע או זמני בגלל הצטננות הרבה זמן (כמה חודשים) ואם נוזלים נשארים באוזניים הרבה זמן, עלולים לגרום ירידה בשמיעה קבוע או זמני?אני זוכרת שמאז שבת נולדה, 60-55 דיצבלים שמיעה שלה היתה טובה יותר מאשר עכשיו כי לאחרונה היא לא מגיבה לרעש שאני עושה לא כמו פעם. נתתי לה טיפות בפה כדי שתרופה תייבש את האוזניים שלא יהיו נוזלים. ועדיין יש לה נזלת באף מדי פעם לפעם... אולי יש קצת נוזלים באוזניים?למרות שרופא א.א.ג בדק אותה ואמר שאין נוזלים. כשיגיע הקיץ,יש סיכוי ששמיעה חוזרת?או שעלי לעשות משהו כדי למנוע ממנה לסבול?לפעמים היא מרביצה לאוזן... מודאגת מאוד. בבקשה תענה לי במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גוטמן, מחכה לתשובתך....

מישל
    11/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה תשובתי

מישל
    11/11/2008

אני לא יודע מה לומר מצד אחד את טוענת שיש נוזלים באוזניים ומצד שני את מספרת שרופא א.א.ג אמר שאין נוזלים באוזניים. ולכן אני לא אוכל לענות ללא בדיקת הילד. אם תרצי אז תוכלי להגיע לבדיקה אשמח לעזור
    בברכה ד"ר גוטמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    11/11/2008

אני לא יודע מה לומר מצד אחד את טוענת שיש נוזלים באוזניים ומצד שני את מספרת שרופא א.א.ג אמר שאין נוזלים באוזניים. ולכן אני לא אוכל לענות ללא בדיקת הילד. אם תרצי אז תוכלי להגיע לבדיקה אשמח לעזור
    בברכה ד"ר גוטמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו