נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה
    מישל
    10/11/2008

יש דבר כזה שפעוט בגיל 5 ל10 חודשים יש ירידה בשמיעה פתאומית באופן קבוע או זמני?עקב הצטננות (נוזלים באוזניים) ואם נוזלים נשארים באוזניים הרבה זמן, עלולים לגרום ירידה בשמיעה קבוע או זמני?נתתי לבתי טיפות בפה כדי שתרופה תייבש את הנוזליים באוזניים כמה פעמים וזה עזר. אבל מגיל 10 חודשים עד היום היא לא מגיבה לראש שאני עושה למשל בזמן שהיא באמבטיה, אני דופקת בדלת והיא לא מגיבה לא כמו פעם. מאז שהיא נולדה, היו לה 60-55 דיצבלים שמיעה היתה טובה יותר מאשר היום. היום כנראה 70-80 דיצבלים...אני חושבת. הרופא א.א.ג בדק אותה והוציא לה את הפקק מהאוזניים ואמר שאין נוזלים. יתכן שיש ירידה בשמיעה קבוע?אז מחר עושים לה בדיקת שמיעה. כשיגיע הקיץ, יש סיכוי ששמיעה חוזרת?מודאגת מאוד. בבקשה תענה במהרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ועוד משהו שרציתי לשאול...

מישל
    10/11/2008

נכון שאין קשר בין נוזלים באוזניים למים (אמבט וכו..)?מאיפה מגיע הפקק לתוך האוזן?לפעמים בתי מרביצה לאוזן, משהו מפריע לה באוזן. למרות שרופא א.א.ג אמר שהכל בסדר. יש סיבה לדאוג?אני לקוית שמיעה (80 דיצבלים) ובעלי כבד שמיעה( 65 דיצבלים),זו סיבה שלבתי יש ירידה בשמיעה?תורשתי בגן לחרשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים

ד''ר דן גוטמן
    11/11/2008

נוזלים באוזניים הם תופעה שכיחה לילדים הגורמת לירידה בשמיעה. אולם הנוזלים בד"כ חולפים לבד ויש להיות במעקב א.א.ג
    אם לאורך תקופת המעקב הנוזלים אינן חולפים ניתן לבצע ניתוח כפתורים הפותר את הבעיה
    ולכן יש להיות במעקב א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני שבועיים רופא א.א.ג בדק את בתי

מישל
    23/11/2008

באוזניים ואמר שאין לה נוזלים באוזניים אך היו לה פקקים באוזניים והוציא אותם וחזרנו הביתה. למחרת הבוקר בתי חזרה לגן ושם היה לה חום 38.5, עדיין משתעלת יותר חזק מקודם (ליחות) ונזלת באף יותר. לקחתי אותה למיון בתל השומר בלילה ורופא בדק אותה באוזניים ואמר שיש לה אדום באוזניים (יש לה דלקת). הוא נתן לה אינטביוטקיה שגורמת לדלקת לעבור. עד היום קצת עוזר לה אבל לא מספיק כי היא עדיין לא שומעת (100-110 דיצבלים וקודם היו לה 60-55דיצבלים, הפרש בינהם 40-50 דיצבלים זה המון...)ויש לה לכלוכים (צהוב) באוזניים (בפנים). אני מודאגת...כדאי לה לעשות ניתוח כפתורים?כדי שהשמיעה שלה תחזור אחרי הניתוח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

ד''ר אביגיל ארד
    27/11/2008

נוזלים באזניים מורידים את השמיעה לסף של 25-45 דציבל אצל רוב הילדים . סיפי שמיעה גרועים מה (60-70 ויותר) עלולים להעיד על פגיעה עיצבית או מעורבת (נוזלים+עצבי). אם לילדה יש נוזלים כרוניים באזניים מומלץ לעשות ניתוח כפתורים. לאחר מכן, כאשר האזניים יהיו יבשות, ניתן יהיה לעשות בדיקת שמיעה חוזרת ולברר אם אכן יש עדיין ירידה בשמיעה והיא עיצבית, אז הטיפול הוא מכשיר שמיעה. לא כדאי להזניח. היא בגיל חשוב מאד מבחינת התפתחות השפה. אם הירידה עמוקה מאד קיים כיום משתל השבלול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו