ליחה והקאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליחה והקאות
    רותם
    14/11/2008

שלום רב, אני בת 19 וסובלת כבר כמה שנים מסינוסיטיס כרוני. לפני כ-4 שנים עברתי ניתוח FESS שבו צרבו את הכונכיות, פתחו את הסינוסים וישרו את הספטום. מאז מסתבר שהמחיצה עדיין עקומה והכונכיות עדיין באף אז אינני יודעת איזו עבודת סנדלרים עשו עליי. ישנו שיפור מסויים מאז הניתוח אך בעיקרון זה מסתכם בכך. לאחרונה (4 חודשים) שאני סובלת מליחה אשר מגיעה מהאף לדעתי ומתמקמת בין האף לגרון ופדשוט חונקת ומציקה. כל היום אני מוצאת את עצמי יורקת לטישיו ומגיעה כבר למצב של בחילות והקאות כתוצאה מהגירוי הבלתי נפסק בלוע. האם יש משהו שניתן לעשות עם זה? המצב כל כך מטריד, אני כבר לא יכולה לדבר או לתפקד ואני מצויידת בטישיו 24/7, בכל 5-10 שניות אני נאלצת לירוק, זה עניין שהורס לי את החיים, פשוטו כמשמעו. מה אוכל לעשות? בבקשה תנו לי כיוון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליחה והקאות

הוספת תגובה

• ליחה

ד''ר אביגיל ארד
    15/11/2008

זה שלא כרתו לגמרי את הקונכיות זה רק טוב. צריך להשאיר את המבנה האנטומי של האף. היה צורך רק להקטין אותם. CT של הסינוסים יגיד מה המצב בסינוסים ואם אכן הליחה מגיעה משם. תחושה של ליחה תקועה בגרון ובחילה והרגשת חנק יכולה לנבוע גם מרפלוקס, עליית מיצי עיכול מהקיבה לגרון. בזה שאת יורקת את הרוק שלך ולא בולעת אותו, את מחמירה את הרפלוקס, כי אין מה שישטוף את החומצה שעולה. הטיפול בזה הוא על ידי תרופות שמקטינות הפרשת חומצה ועל ידי דיאטה מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו