יובש בגרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בגרון
    דניאל
    17/12/2008

אני בן 25, סובל שנים רבות מצרידות וקושי לדבר, בבדיקות רופאי אא"ג כל פעם תלו זאת במרווח בין המיתרים הנובע לדעתם מדיבור לא נכון, אלא שכבר עברתי כמה סדרות אצל קלינאיות תקשורת וכלום לא עזר, מה גם שהקלינאיות עצמם אומרות שאני מדבר נכון. אני סובל גם מיובש משמעותי מאוד בגרון באופן כרוני, הרופאים מצידם תלו זאת כתוצאה מהמרווח בין המיתרים למרות שהוא מירווח קטן מאוד של 0.5 מ"מ. אך לאור הפיסקה הראשונה, דומני שהדברים הפוכים, לאור היובש קשה לי לדבר נכון, וזה גם מה שאולי גורם למרווח. הקלה מסוימת מושגת בשימוש בוזלין באף, ובטפטוף שמן, אך גם זה לא מספק לחלוטין, בשימוש ברפאפן חלה החמרה משמעותית בענין, ופשוט כמעט לא יכולתי לדבר. ראומוטולוג שלל מכל וכל אפשרות למחלה ראומטית. אשמח מאוד לשמוע רעיון של אבחון, וגם רעיונות נוספים לגרום לחות בגרון. אוסיף אולי לציין שאני מוצא את עצמי תמיד ישן בפה פתוח, אך לדעתי היובש משמעותי הרבה יותר. תודה רבה מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש בגרון

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    17/12/2008

ישנם אנשים הסובלים ממיעוט הפרשת רוק בחלל הפה ולכן לתופעה מטרידה של יובש בחלל הפה. ישנם תכשירים כגון oral balance שמוסיפים לחות לחלל הפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת הערה

דניאל
    18/12/2008

תודה רבה לך מאוד, אנסה תרופה זו, אלא שרציתי להעיר שהייתי בעבר אצל רופא לרפואת הפה, שראה את הפה, ואמר שהכל תקין שם לחלוטין, אשמח לשמוע האם בכ"ז להשתמש בתרופה זו, או אולי עדיף יותר לנסות לטפל דרך האף, כמו בווזלין שאני משתמש היום, או בסרינה ג'ל שהציעו לי. ושוב תודה רבה רבה, והלוואי שתמצא רעיון ופתרון עבורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת יובש בגרון

ד''ר אביגיל ארד
    19/12/2008

נובעת לעיתים מרפלוקס, עליית מיצי קיבה לגרון. זה יכול לגרום גם לצרידות ולדעת אחדים גם לטכניקה קולית לא טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו