שעוות אוזניים שהתקשתה- מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעוות אוזניים שהתקשתה- מה עושים?
    איילת
    25/12/2008

בת 26, בריאה בד"כ. יש לי שעוות אוזניים שהתקשתה. רופא אא"ג שבדק אותי אמר ש"היא כמו אבן", ולכן אני צריכה לטפטף טיפות מי חמצן להמסה ראשונית. הבעיה היא שהטיפות (אפילו טיפה אחת!) גורמות לי לגירוי חזק של המערכת הווסטיבולרית, שרגישה אצלי מאוד-מאוד כבר מילדות, וזה מתבטא בתחושה מאוד לא נעימה של התחלה של סחרחורת פנימית חזקה, ריחוף מפחיד וניטרול גמור מכל פעולה, כמו גם פחד לחזור על הטיפול ולטפטף פעם נוספת. אני ממש נואשת ולא יודעת מה לעשות. אני יודעת שאסור להשאיר את השעווה הקשה באוזן אבל לא יודעת אפילו מה לבקש מרופא אא"ג. יש פתרון? אשמח לכל תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריכוך

ד''ר אביגיל ארד
    27/12/2008

ריכוך השעווה יכול להעשות היטב על ידי שמנים המיועדים לכך. ישנו הצרומול שניתן בכל קופות החולים, יש תכשיר בספריי אם ריח נעים שנקרא clean ears ועוד תכשיר בטיפות הנקרא
    ear clear
    גם שמן פרפין ואפילו שמן זית שיטופטף בטפטפת לאוזן יעשה את העבודה ובלבד שזה יעשה פעמיים ביום ולא לנסות לנקות עם מקלון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו