יעוץ לגבי בלוטות לימפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ לגבי בלוטות לימפה
    טל
    27/12/2008

ערב טוב בתחילת החודש בשל תחושה של אי נוחות בצד ימין מתחת ללסת נשלחתי ל-US בו נמצאו 2 בלוטות מצד ימין בגודל 2 ס"מ ובגודל 1.5 ס"מ ואחת מתחת ללסת תחתונה שמאלית בגודל 1.5 ס"מ. המבנה הסונוגרפי של כולן תקין, כאשר רופא הא.א.ג ציין כי הן מוביליות. עפ"י המלצת הרופא יש לחזור על בדיקת ה-US בעוד כ-3 חודשים ללא טיפול כלשהוא עד אז (אנטיביוטיקה למשל). בינתיים, תחושת האי נעימות באה והולכת כאשר שמתי לב שקר לי היא יותר מורגשת. רציתי לדעת לאור זאת: * לאחר איזו תקופה בלוטות ריאקטיביות אמורות לרדת בגודלן ללא טיפול ? * האם יתכן כי אי הנוחות בצד ימין של הצוואר אכן מורגשת יותר כשקר ? * האם הסיכוי כי מדובר בבלוטות תקינות גבוה בגלל שהן מוביליות ובעלות מראה תקין על אף גודלן ? * האם יתכן כי הן נשארו בגודל זה בשל מחלה ויראלית אקוטית עם בלוטות מאוד נפוחות שהיתה לי לפני כ-4.5 שנים ? * האם יש לכם המצלה נוספת לאור הנתונים הנ"ל ? לציין כי אינני סובל מהזעות בלילה ו/או ירידה לשהיא במשקל פרט לחשש מאופי הבלוטות שגורם לי לחפשן כל הזמן. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לגבי בלוטות לימפה

הוספת תגובה

• הרופאים נעלמו ? :)

טל
    01/01/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    02/01/2009

לא אין לי המלצה נוספת
    נראה שהבלוטות תקינות ויש לבצע מעקב בלבד ללא חשש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו