מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פשוט אובד עצותשבי24/01/2009
שלום רב, לפני כ11 חודשים לערך הרגשתי בצרידות הדרגתית הולכת ומחמירה בעבודתי לציין כי הנני קצין משטרה המרבה לדבר. לאחר כשבועיים של צרידות פניתי לרופא אף אוזן גרון מטעם קופת החולים אך זה ביצע בדיקה פיבראופטית וקבע כי תנועת המיתרים תקינה ויש מעט ליחה על המיתרים ונתן לי משאף וכדורי מוקוליט שלאחר מס' ימים אף החריפו את הצרידות לאיבוד קול ממשי. לפי הנחייתו ביצעתי שתיקה של שבוע אך ללא הועיל וברגע שהבנתי כי ממנו לא תבוא הישועה פניתי לבית החולים בני ציון שבחיפה לצורך בירור מעמיק עם טלויזיה. הדבר בוצע כבר בתחילת מאי 2008 לא נמצא ממצא על המיתרים למעט סימני ריפלוקס ובהנחייתם פניתי לבדיקת גסטרואנטרולוגית "גסטרוסקופיה" שמצאה בקע סרעפתי והחלתי לקחת לנטון פעמיים ביום עד לרגע זה אך כמובן לא חל שום שיפור ובתחילת יוני, חזרתי לבני ציון ושם נבדקתי שנית ולא נמצא ממצא והוחלט כי עליי לפנות לשיעורי דיבור. מאותו היום ועד עתה אני נמצא בפיקוח של לא פחות משתי קלינאיות תקשורת שאחת מהן מוכרת מאוד והיא אף ד"ר בירושליים. בתחילה ייעצו הקלינאיות בתרגילי חיזוק שרירי המיתרים ובדיבור נמוך כאשר זה לא הועיל ייעצו לי לצעוק למשך כמה חודשים אני רוצה לציין כי אני מטופל במעקב שבועי אצלן אבל כל סדרה של ניסוי לוקחת כמה חודשים עד שהגעתי למצב שאני ממש לא יכול לדבר כלל ובקושי נשמע, הן בעצמן עובדות עצות ולא יודעות מה לאמר לי. לציין עוד כי תפקידי חשוב ואני עלול לאבד את מקום עבודתי בכל רגע כי הדיבור הינו חלק אינטגרלי ממערך העבודה ואינני מוצא כל פתרון. לאחרונה פניתי אל מומחית בצפון בשם נחמה אורי אשר קבעה כי ישנו עיקוב קל במיתר השמאלי מהמני ושאני זקוק לשיעורי דיבור אך אין כבר מה למצא בנושא זה גם ע"פ דברי הקלינאיות שלי, הוצאתי הון של סכומים על הטיפולים והמוצרים השונים וכאמור אני עלול לאבד את מקום עבודתי ואני פשוט אובד עצות האם נפלתי קורבן לחוסר מיומנות לרופא הראשון שטיפל בי או אולי בבית החולים שם קבעו כי מדובר בריפלוקס על אף שכל מומחה שהייתי אצלו טען כי אין סימני ריפלוקס כלל וגם אם היו אין מגיעים לאיבוד קול ולתקופה ממושכת של 11 חודשים ללא קול. הגעתי למצב שאף חברים קרובים אין אני יכול לדבר עימם ולא בבית עם האשה או הילדים אני ממש זועק לעזרה אך כל רופא או מומחה או קלינאי תקשורת כבר לא מחדש לי כלום ניסיתי הכל וכלום לא עוזר. דבר נוסף אותו אני רוצה לציין ושכל הרופאים שדיברתי איתם על זה בחרו להתעלם מזה הוא שמתחילת הצרידות התלוננתי על בליעה לא תקינה וסימטרית בצד שמאל של הצואר יש לי שם תחושות מוזרות גם כשאני סתם מסיט את הראש לצד ימין או שמאל ישנם קליקים וישנה גם בלוטת לימפה בצידה האחורי של אוזן שמאל שיצאה מאז החלה הצרידות. בדיקות נוספות אותן ביצעתי סיטי שנמצא תקין, אולטראסאונד צוארי שנמצא תקין למעט לימפות 0.8 מילימטר בבלוטת התריס, אני מוכן ופתוח לכל הצעה שרק תגידו שתחזיר לי את קולי תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות ללא ממצאים
אילן06/06/2012לכל מי שקרא את ההודעה שלי.
אני רוצה לעדכן שאחרי כמה חודשים ה "צרידות" מתחילה להיעלם.
האמת שרופא נוסף אבחן ואמר שזוהי לא צרידות אלה קול פלסט- כלומר אני מדבר בטון גבוה ואני צריך שיעורים אצל קלינאית תקשורת( הלכתי לשני שיעורים וירדתי מהעניין כי לא נראה שזה עזר)
זה פשוט נעלם לאחר כמה חודשים.
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן26/01/2009תראה אני מבין את התיסכול שלך אבל נבדקתה ע"י כלכך הרבה רופאים וקיבלת את כל הטיפולים האפשריים כך שתיהי זה תמימות מצידי ומיצדך לחשוןב שכאן מעל דפי האינטרנט ניתן יהיה לפתור את הבעיה הקיימת תקופה כה ארוכה. מה עוד שלא בדקתי אותך ואני לא יודע איך המיתרים נראים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרידות מתמשכת
איילת10/03/2014היי,
גם אני סובלת מצרידות מתמשכת למעלה משלושה חודשים. בבדיקה עם סיב אופטי ללא ממצאים. הפסקתי לעבוד,אני לא מצליחה לתקשר עם בני הבית באופן רציף וכל שיחה ארוכה גורמת לי מאמץ. מיותר לציין שהמצב גורם לחוסר בטחון עצמי ולדיכאון. אשמח ללמוד מהניסיון שלכם האם יש קרן אור שם בסוף? מה ניתן לעשות? אשמח לעזרה כי אני מיואשת ומתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרידות ללא ממצאים - כמו אצלך
איריס15/11/2009גם לי יש את אותה בעיה כבר 11 חודש אין ממצאים פתלוגיים הייתי אצל קלינית תקשורת וכלום לא עוזר הקול פשוט נעלם עד כדי לחישה.
הייתי אצל רופא שמתמחה במיתר הקול באופן פרטי ונאמר לי שהכל תקין
נאמר לי שזה על בסיס רגשי ,מטופלת אצל פסיכולוגית וגם כלום לא זז .
נכון להיום לא יכולה לעבוד ומתוסכלת.
אנא עדכן אם מצאת דרך או פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?