האם מדובר בסינוסיטיס כרוני?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מדובר בסינוסיטיס כרוני?
    דינה
    21/02/2009

לפני חודש הייתי מצוננת מאד. אחרי שבוע שזה לא עבר פניתי לרופא אאג שאבחן שמדובר בסינוסיטיס חריף וקיבלתי טיפול של אנטיביוטיקה ל10 ימים. בתום הטיפול חזרתי אליו בגלל שעדיין נמשכו הכאבים באזור הגבות. הוא בדק את מערות האף, ואמר שהדלקת עברה. הוא גם שלח אותי לצילום רנטגן באם הכאבים יימשכו. הצילום יצא תקין. הרופא אאג אפילו בדק אותו בעצמו ואמר שזה לגמרי תקין.ונתן לי הפניה לנוירולוג. אני בכל זאת חושבת שעדיין מדובר בסינוסיטיס כי: 1. הכאבים התחילו כאשר הנזלת התחילה 2. עדיין יש לי קצת נזלת כשאני מתעוררת בבוקר. 3. הכאב מתגבר באזור הגבות אחרי קינוח האף מהנזלת של הבוקר. מה בעצם הטיפול של רופא אאג באם מדובר בסינוסיטיס כרוני? האם יש דרך לנקז את הנוזלים מהסינוסים? אני משתמשת בתרסיס אף "אלגרו" כדי לנסות לנקז את זה, אבל זה לא עוזר לכאבים. האם יכול להיות שצילום רנטגן פספס? (יש לי ניסיון רע עם צילומי רנטגן, לא סומכת על הבדיקה הזאת).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    27/02/2009

חודש עדיין לא גורם לבעיה להחשב כרונית. אם אין פלס נוזלים בצילום, כנראה שאין כרגע סינוסיטיס חריפה שצריך לנקז או לנתח, אלא יש לחץ בסינוסים. המשיכי עם האלגרו ויש להוסיף מורידי גודש כלשהם כגון סינופד, קלרינייז או אנטיהיסטמין כלשהו כדי להוריד לחץ וליבש את הסינוסים. זה תהליך. צריך סבלנות. אם הנזלת נהיית שוב מוגלתית מאד, יתכן ויהיה צורך שוב באנטיביוטיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו