גושים שיוצאים מהשקד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גושים שיוצאים מהשקד
    שי
    22/02/2009

שלום. אני נולדתי עם שקד מוגדל שחוסם לי 1\4 מהגרון. אין לי עם השקד הזה בעיות שמעבר לנורמאל (פעם בשנה איזה דלקת ) אבל לא משהו רציני הרופאים שלי מודעים לעניין. לפעמים אני מרגיש שיש איזה משהו שתקוע לי בגרון כמו איזה אבן שתקועה, שאני מסתכל פנימה אני רואה גוש צהוב-לבן שמבצבצץ מתוך השקד בתוך חורים כאלה שבשקד. שאני דוחף אצבע אני יכול להוציא אותו. זה קורה לי הרבה כמעט כל יום שאני מוציא גושים כאלה, חלקם גדולים חלקם קטנים יש לפעמים שיוצאים לי מספר גושים אחד אחרי השני. יש לכם מושג מה זה? האם זה דורש ממני ללכת לרופא מומחה לבדיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גושים שיוצאים מהשקד

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    27/02/2009

השם הרפואי של בעיה זו הוא טונסילוליטים, ובתרגום חפשי -"אבנים בשקדים". מדובר בכיסים בשקדים בהם מצטבר מזון ותאים מתים של השקדים. הפקקים האלו יוצאים ולעיתים גורמים לריח רע. רצוי לגרגר מים או מי מלח אחרי האוכל לשטיפה. ניתן לנקות בעדינות עם האצבע מדי פעם. אם המטרד גדול מאד אפשר לטפל בשקדים בלייזר או בגלי רדיו או לכרות את השקדים. תלוי בעומק הכיסים ומספרם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו