strep.A

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• strep.A
    אביה
    05/03/2009

שלום רב, לפני כשבועיים היו לי קשיים לבלוע,כאבי שרירים וקצת חום.כשפניתי למרפאה לאחר הסתכלות בגרון הרופאה אמרה כי מדובר בדלקת גרון אך לא נלקח משטח,הרופאה נתנה לי פאן רפא וי-ק 500 אך לאחר יום המצב החמיר ואף היו לי נקודות לבנות ליד השקדים-הרופאה החליפה לאוגמנטין 875 למשך 7 ימים והכל עבר.העניין הוא ש-6 ימים לאחר שסיימתי ליטול את האוגמנטין חזר לי אותו הסיפור,הפעם נלקח משטח ונמצא כי יש לי strep.A הפעם היא נתנה לי רפאפן 500 למשך 10 ימים. אני נוטלת כבר 4 ימים את האנטיביוטיקה אך מה שמטריד אותי זה שאיך יכול להיות שפעמיים באותו חודש יש דלקת ועוד אחרי שימוש באוגמנטין 875,יכול להיות שרפאפן יעזור יותר מאוגמנטין? האם זה אומר שמעכשיו אני נשאית של strep.A לכל החיים או שיש תקווה שזה יכול לעבור? והאם החיידק הזה יכול לתקוף מתי שהוא "רוצה" וכמה פעמים בשנה שהוא "רוצה"? אודה לתשובה במהרה,עוד מעט אפסיק לישון בלילה בגלל זה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    strep.A

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    05/03/2009

הסטרפטוקוק לא תוקף, נדבקים בו. נכון שלא הגיוני שאחרי אוגמנטין ישארו סטרפטוקוקים, לרב הוא מחסל אותם. רפאפן לא יעיל יותר מאוגמנטין בדרך כלל. השאלה היא אם אין מישהו בבית שמדביק אותך, ואפילו ללא ידיעתו . לעיתים יש מצבי נשאות בהם הנשא לא חש חולה אולם יכול להדביק. כדאי שבני הבית, בן זוג, ילדים, וכו' יעשו משטח גרון . מי שחיובי- צריך אנטיביוטיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו