קשר בין טיפול מונע איידס לריפלוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין טיפול מונע איידס לריפלוקס
    דניאל
    06/08/2007

שלום ד"ר,

לאחר שקיימתי יחסי מין לא מוגנים קיבלתי טיפול מונע PEP במיון חמשך 28 ימים שכלל שניכ כדורי קומביוויר, בוקר וערב וסטוקרין אחד לפני השינה.

בחודש זה הייתי מאוד בדיכאון מחשש שנידבקתי באיידס ולכן כל מה שעשיתי זה לקחת את הכדורים עם כל תופעות הלוואי הקשות שלהם, לאכול, לשתות, לישון (לרוב מיד אחרי האוכל!) וחוזר חלילה.

לשמחתי, אני נקי ואין לי חלילה את המחלה הנוראה וייתכן שאף לקחתי לחינם את הכדורים, אך לא היה שווה לקחת את הסיכון.

גם כל בדיקות הכבד שעשיתי תקינות ולא היה נזק כתוצאה משימוש בכדורים.

לעומת זאת, שלושה חודשים אחרי שסיימתי עם הכדורים הזוועתיים האלה, אני סובל מצרבות, בגרון, לעיתים קצת כאבים בחזה שאינם ממקור לבבי (עשיתי בדיקות) וכל הזמן שורף לי ומר לי בגרון.
    תחושה מאוד לא נעימה, מציקה ומטרידה.

שאלתי:

1. האם ייתכן שנגרם לי נזק כתוצאה משימוש בכדור הקומביוויר (אודה לך אם תבדקי בהתוויה שלו אם ייתכן קשר אפשרי בין תופעות הלוואי שלו לריפלוקס)
    2. מימיי לא סבלתי מרפלוקס ואני לוקח כרגע לנטון שלא ממש עוזר לי.
    3. האם רפלוקס זה מחלה כרונית לכל החיים שלא ניתן להפטר ממנה?
    4. מה עליי לעשות עכשיו?

תודה רבה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    06/08/2007

ככל הנראה מדובר ברפלוקס שזה תופעה הניתנת לטיפול ע"י כדורים. לא נראה לי שיש קשר בן הטיפול המונע לבין התופעות שתארת לעיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו