פגיעה אסימטרית בשמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה אסימטרית בשמיעה
    גילי
    02/04/2009

שלום,

לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים קלה (רכב פגע בנו מאחור במהירות איטית), היה לי כאב קל בצוואר שעבר עוד באותו יום וכאב בגב תחתון. בן זוגי טען ששמיעתי נפגעה מאז. רק לאחר כחודשיים בעת שנשענתי על אוזן אחת הבחנתי שאכן יש פגיעה בשמיעה באוזן השניה.

ניגשתי לרופא אף אוזן גרון שנתן לי הפניה לבדיקת שמיעה וטימפנומטריה. הטימפנומטריה היתה תקינה אך היתה פגיעה אסימטרית באוזן ימין. חזרתי לרופא שאמר שאין מה לעשות, יתכן שיפור וסביר שלא תהיה החמרה ורק לאחר שכנועים מצידי נתן לי הפניה לבדיקה חוזרת לאחר מספר חודשים.

בבדיקה השניה נמצאה החמרה משמעותית באוזן ימין. האודיולוג היה מופתע שהרופא לא הפנה אותי לברורים נוספים לאחר תוצאות הבדיקה הקודמת.

הגעתי לרופא אחר שנתן לי הפניה לבדיקת Bera. הבדיקה תתבצע רק בעוד שבועיים.

ברור לי שאין ביכולתך לתת לי אבחנה ללא תוצאות הבדיקה אך האם יתכן שאם הייתי מופנית לבדיקה מוקדם יותר ניתן היה למנוע את ההחמרה הנוספת?

מה יכולות הסיבות לבעייתי? והאם יתכן שהבעיה הפיכה או שתמשיך להחמיר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה אסימטרית בשמיעה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

לא נראה לי שהיה ניתן למנוע החמרה אולם בכל פעם שיש ]פגיעה אסימטרית בשמיעה יש לשלוח את החולה בסופו של דבר ל MRI מח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו