סינוסיטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוסיטיס
    ענבר.
    07/04/2009

שלום רב.
    יש לי מספר שאלות בנוגע לסינוסיטיס ואשמח לתשובות:

1. רציתי לדעת האם במצבים של סינוסיטיס בקטריאלי בהם נלקח אוגמנטין 875 פעמיים ביום, וישנה נזלת ירוקה סמיכה, האם נזלת זו מדבקת אם נוגעים בה, או שנוגעים באזור האף לאחר הקינוח.
    יש לי בבית תינוקת בת 10 חודשים, ואני מופתעת שכל הזמן חוזרים ואומרים שזה לא מדבק ולא מדבק...

2. נכון שהאנטיביוטיקה חייבת להילקח במלואה וזה מה שאני עושה בכל מקרה, אבל חשוב לי לדעת לאחר כמה ימים מתחילת האנטיביוטיקה הנזלת כבר לא מכילה חיידקים חיים? אני כרגע סיימתי 5 ימי אוגמנטין ויש לי יומיים. האם אני יכולה להירגע שהנזלת (שאגב היא מועטה במיוחד ורק במקלחת עם מים חמים אני מצליחה להוציא משהו. ואז זה באמת ירוק וסמיך, ויש כאבים חזקים באזור הסינוס הפרונטלי - היום כבר הרבה יותר טוב). בקיצור - האם לאחר 5 ימים ניתן לומר שהנזלת הירוקה אינה מדבקת?

3. במידה והזיהום החל על רקע ויראלי תוך כמה זמן זיהום ויראלי שכזה חולף מעצמו? (אני מסתובבת כבר 9 ימים עם כאבים ממוקדים מעל העין הימנית כשרק ביום ה - 5 התחלתי אנטיביוטיקה לאחר שראיתי לראשונה נזלת ירוקה-צהובה סמיכה).

4. כמה זמן צריך להמשיך את הטיפול האנטיביוטי באופן שיסיים לחלוטין את הזיהום החיידקי?

תודה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    11/04/2009

נזלת של סינוסיטיס מדבקת ככל נזלת אחרת. לא תוכלי לגדל את הילדה בתנאים סטריליים אולם מובן שלא כדאי להתעטש בפנים שלה. לאחר מספר ימי אנטיביוטיקה הסיכוי להדבקה קטן יותר. בנוסף לאנטיביוטיקה יש לקחת מורידי גודש למיניהם כדי לשפר את הניקוז של הסינוסים. משך הטיפול הוא שבוע ולעיתים, אם התסמינים נמשכים, יש להמשיך את הטיפול עשרה ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו