עשיתי בדיקת C.T ואלו המימצאים:

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עשיתי בדיקת C.T ואלו המימצאים:
    אמיר
    13/08/2007

הבדיקה הייתה למערות הפנים: "עיבוי רירית עם חסימה מלאה של כל מערות הפנים גם מימין וגם משמאל וכן פוליפים בחלל האף דו צדדי. החלק הגרמי תקין".
    מה המשמעות של הנתונים האלו?
    יש לציין שטופלתי עד היום בסטירונאז אבל לאחרונה הנזלת לא עוזבת אותי למשך חודשים לאחר כל הצטננות.
    לאחרונה אני נושם רק דרך הפה. חוש הריח כמעט לא קיים ובסה"כ איכות החיים בגלל מצב זב היא "לא משהו..."
    בתודה מראש על התשובה
    אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    14/08/2007

זה אומר שיש לך מחלת סינוסים קשה, כולל פוליפים באף, כנראה על רקע אלרגי. יש טיפול ניתוחי בשם FESS שמיועד לטפל בבעיות אלו. מנקים את הסינוסים, מרחיבים את פתחיהם כדי שיקבלו אוורור מתאים, וכורתים את הפוליפים. אין פיתרון דפיניטיבי במחלה היות והינה מחלה אלרגית, אבל יש הקלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אמיר
    14/08/2007

לדעתך כדאי לי לעשות ניתוח כפי שציינת, או להמשיך עם הטיפול התרופתי? האם הפוליפים עלולים להופיע שוב אחרי הניתוח (אני בן 53 )?
    כתבתי בטעות את השאלה הזו תחת שאלה של מישהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים

ד''ר אביגיל ארד
    14/08/2007

מובן שקשה לענות בלי לבדוק אותך ולצפות בCT אולם נראה לי שאתה חסום. הניתוח יתן לך איכות חיים . יש סיכוי להישנות, אבל עם שימוש בתרסיס לאף נקווה שזה לא יהיה מהר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו