בלוטות לימפה נפוחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות לימפה נפוחות
    פזית
    23/04/2009

שלום,
    לפני כשבועיים התחלתי לסבול מצינון - מעט נזלת, שיעול קל עם גירוי בבית החזה ומדי פעם אני חשה גם כאב קל באוזן שמאל. לאחר מס' ימים החלו בלוטות הלימפה מתחת ללסת להתנפח, והם נשארו נפוחות עד עכשיו (ואיתן גם נשאר הצינון). הבלוטות רכות וניידות. בלוטות שמאל נראית גדולה מעט מהבלוטה הימנית, והן רגישות מעט למגע. בנוסף, אני סובלת מצוואר נוקשה וכואב, ומחום קל – 37.2 מעלות, בשעות הערב, בימים האחרונים. עלי לציין כי הוציאו לי לפני מס' שנים את השקדים ומאז איני סובלת מדלקות גרון (גם רופאת המשפחה שלי בדקה ואמרה שהגרון נקי).
    במצב רגיל לא הייתי מייחסת לזה חשיבות, אבל אני רגילה שצינון עובר בד"כ תוך מס' ימים, ואילו מצב זה נמשך כבר הרבה זמן, ואפילו החמיר מעט בימים האחרונים. אני תוהה אם עליי להתחיל לדאוג לגבי הבלוטות? האם ייתכן שמדובר במצב סרטני?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה נפוחות

הוספת תגובה

• בלוטות

ד''ר אביגיל ארד
    23/04/2009

ישנן גם מחלות ויראליות כגון זו המכונה "מחלת הנשיקה" שיכולה לבוא עם הסימפטומים האלה. ניתן לגלות זאת בבדיקות דם. בכלל, שבועיים עם אותם תסמינים, אפשר להתקדם על ידי בדיקות דם. סביר להניח שזו בעיה כזו ולא מחלה סרטנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו