תעלת אוסטכיוס - אי שוויון בלחץ האויר בין החלק הפנימי והחיצוני של עור התוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תעלת אוסטכיוס - אי שוויון בלחץ האויר בין החלק הפנימי והחיצוני של עור התוף
    איתן
    25/04/2009

שלום
    בילדותי סבלתי רבות מדלקות אוזניים שבעטיין עברתי מדיי פעם דיקור לניכוז המוגלה, וירידה בשמיעה שהייתה מטופלת בהחדרת אויר בלחץ חזק דרך הנחיריים לחלל האוזן התיכונה.
    אחרי טיפול כזה השמיעה שלי הייתה מתחדדת מאד למשך זמן מה אבל תמיד חלה נסיגה וירידה חוזרת.
    אני סובל זמן רב מגירוד בלתי פוסק בתעלת השמיעה
    כמו כן אני סובל מירידות תכופות בשמיעה בכל פעם שאני מנוזל וניסיון לנשיפת אויר דרך האף כשהוא סגור בעזרת האצבעות, מצליחה "לפתוח" לי מעט את האוזן ולשפר את מצב השמיעה
    שאלותי:
    האם קיים היום טיפול חדשני למצב זה של אי שוויון בלחץ האויר בין החלק הפנימי והחיצוני של עור התוף?
    מה ניתן לעשות עם הגירוד
    תודה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    25/04/2009

הגרוד יכול להיות בגלל בעיה מקומית בתעלת האוזן או אלרגי. צריך לבדוק את האוזן. לגבי נושא השוואת הלחצים - מלבד הכנסת כפתורים, אינני מכירה טיפול חדשני שישפר את תיפקוד חצוצרת האוזן. עישון יכול להחמיר את הבעיה. קיים בשוק מכשיר שנקרא אירפופר ושימוש קבוע בו, שבעצם דומה להשוואת הלחצים שאתה עושה בסתימת האף, יכול לשפר את האוורור של האוזן. תבדוק בגוגל earpopper. איך שאתה מתחיל להצטנן ולחוש את הגודש באף כדאי להשתמש במורידי גודש או תרופות נגד אלרגיה. זה יכול למנוע החמרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה כפתורים

איתן
    26/04/2009

קראתי על זה באתר אבל אין לי מושג מה זה. אפשר הסבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפתורים

ד''ר אביגיל ארד
    29/04/2009

הם צינוריות אוורור המוכנסות לעור התוף ומבטלות את הצורך להשוואת לחצים. הבעיה היא שאז אסור שיכנסו מים לאזניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו