דלקת גרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון
    אהרון
    01/05/2009

שלום רב.
    יש לי כבר ארבעה ימים כאבי גרון חזקים -רק בבליעה-ללא חום,נזלת,שיעול וכו.....אך עם שקדים נפוחים ובלוטות הלימפה בצוואר שגם נפוחות.
    הייתי אצל רופאת המשפחה שטענה שזאת דלקת גרון חיידקית{טענה שהיא רואה מוגלה על השקדים}
    ורשמה לי מרשם למוקסיפן פורטה 500 שלוש פעמים ביום.
    למחרת הלכתי גם לרופא אף אוזן גרון,כדי לשלול דלקת גרון ויראלית,כי לא בא לי סתם לבלוע אנטיביוטיקה,ולאחר הבדיקה שלו גם הוא טען שזאת דלקת חיידקית ורשם לי זינת 500 פעמיים ביום.הוא טוען שזה יותר אפקטיבי ממוקסיפן.בנוסף,לאחר בקשתי למשטח גרון,הוא טען גם שמשטחי הגרון לא כ"כ אמינים.
    1.במצב כזה איזה אנטיביוטיקה כדאי לקחת?
    2.האם לסמוך על הבדיקה שלהם או לדרוש משטח בכל זאת?
    תודה אהרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון

הוספת תגובה

• גרון

ד''ר אביגיל ארד
    02/05/2009

משטח חשוב לפעמים בשביל התעוד, וכאשר הממצאים בבדיקה לא קלאסיים ויש ספק. לאחרונה היו לי מספר מקרים של גרון בקושי אדום, אבל מעט כואב ועם בלוטות נפוחות עם או בלי חום, וממצא של חיידק במשטח שחייב טיפול. גם מוקסיפן וגם רפפן מתאימים לסטרפ ברוב המקרים. יש לקחת עשרה ימים . הזינט טוב אולם אין צורך להשתמש דווקא בו כשורה ראשונה לטיפול אלא במקרה של כישלון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו