הפניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפניה
    אלונה
    14/08/2007

שלום,

עם בני בן ה- 3 הופניתי לבדיקת שמיעה על ידי רופא אף אוזן גרון (עקב התלוננות על נחירות בזמן השינה), בבדיקה אמרו לי שיש ירידה בשמיעה וכמו כן יש נוזלים.

רציתי להבין מה זה אומר ירידה בשמיעה, האם זה קשור לנוזלים ומה צריך לעשות גם עם בני השני בן שנה וחצי ביצעתי בדיקת שמיעה (הפניה בטיפת חלב) וגם אצלו אמרו לי אותו הדבר : ירידה בשמיעה ונוזלים אשמח אם תוכלו להסביר לי את המשמעויות

תודה אלונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפניה

הוספת תגובה

• נוזלים באזניים

ד''ר אביגיל ארד
    14/08/2007

נוזלים באזן התיכונה (במקום אויר) הינם בעיה שכיחה בילדים. נובעים לרב כתוצאה מתפקוד לא תקין של חצוצרת האוזן (צינור על שם אוסכיוס) המחבר את האוזן לאף ודואג לאוורור האוזן והשוואת לחצים עם הסביבה. בילדים לעיתים צינור זה אינו פועל באופן תקין עקב הזוית שלו, עקב נזלת או עקב הגדלת שקד שלישי (אדנואידים). הנוזלים גורמים לירידה בשמיעה. המצב הפיך עם טיפול בנוזלים. אם אין שיפור בקיץ או עם תרופות ניתן לפתור את הבעיה על ידי הכנסת צינוריות אוורור לעור התוף . זהו מצב זמני עד שהצינוריות ("כפתורים") נפלטות. חלק מהילדים יזדקקו להן פעם נוספת אך הרב לא. אם יש הגדלה של האדנואידים מומלץ לכרות גם אותם באותה הזדמנות. ניתוח פשוט בסך הכל וללא סבל מיוחד עם תוצאות טובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.

אמיר
    14/08/2007

לדעתך כדאי לי לעשות ניתוח כפי שציינת, או להמשיך עם הטיפול התרופתי? האם הפוליפים עלולים להופיע שוב אחרי הניתוח (אני בן 53 )?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו